cpt. Cook
 

Mexická polévka

Milánská polévka

Milánská polévka

Minestra di piselli di Altamura
(Hrášková polévka z Altamury)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Minestra z kopřiv

Minestra di ortiche

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg kopřiv, 115 dkg rýže, 1.15 l vývaru, 2  rajčata, 15 dkg slaniny pancetty, 1/2 stroužek česneku, 3 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Opatrně odstraníme z čerstvých kopřiv stonky a listy dobře propláchneme. Vymačkáme z nich vodu a nahrubo nasekáme. V rendlíku rozehřejeme olivový olej, necháme na něm osmahnout pancettu a přidáme nadrobno nakrájený česnek (někdy se místo něj používá cibule). Pak přihodíme loupaná a nakrájená rajčata, povaříme asi 10 minut. Poté se přidají kopřivy, promíchá se vše, zalije vývarem. Když polévka začne vřít, vsypeme do ní rýži a vaříme, dokud není měkká. Na talířích se může dochutit strouhaným parmezánem.
vloženo 20.03.2010    zobrazeno 1167x    verze pro tisk

Minestrina tricolore

Minestrone

Minestrone

Minestrone con piselli e pesto
(Minestra s hrachem a pestem)

Minestrone di verdure
(Zeleninová minestra)

Mrkvová polévka se smetanou I

Mrkvová polévka se smetanou II

Nudle s artyčoky

Oukrop

Pečená batátová polévka s paprikami

Perličkové válečky s hrachem

Petrželová polévka s vejcem

Plátenická zelňačka s tykví

Poctivá bramboračka

Podzimní polévka