cpt. Cook
 

Mexická polévka

Milánská polévka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Milánská polévka

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  215 dkg těstovin - rýhovaných válečků, 215 dkg fazolí (čerstvých vyloupaných nebo mražených), 10 dkg tučného od domácí šunky, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2  mrkev, 1/2 snítka celerové natě, 1/2 malá tykev, 2 zralá rajčata, petržel, bazalka, tymián, bobkový list, sůl, mletý pepř, 1/2 strouhaný parmezán
zkopírováno z http://www.tacos.cz V hliněném hrnci nebo dostatečně velkém kastrolu dáme vařit fazole do studené vody spolu s tučným od šunky, drobně pokrájeným. Stáhneme pěnu, která se vytvoří na začátku varu. Po deseti minutách varu přidáme zeleninu, pokrájenou na kousky (neloupanou dýni), a bouquet vonných bylin. Na konci vaření odstraníme bouquet bylin, polévku osolíme, opepříme a přidáme syrový olej. Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat a vhodíme do kastrolu. Promícháme a necháme pár minut povařit. Přelijeme do polévkové mísy, v hojném množství posypeme strouhaným sýrem a podáváme horké.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 989x    verze pro tisk

Minestra di piselli di Altamura
(Hrášková polévka z Altamury)

Minestra z kopřiv
(Minestra di ortiche)

Minestrina tricolore

Minestrone

Minestrone

Minestrone con piselli e pesto
(Minestra s hrachem a pestem)

Minestrone di verdure
(Zeleninová minestra)

Mrkvová polévka se smetanou I

Mrkvová polévka se smetanou II

Nudle s artyčoky

Oukrop

Pečená batátová polévka s paprikami

Perličkové válečky s hrachem

Petrželová polévka s vejcem

Plátenická zelňačka s tykví

Poctivá bramboračka

Podzimní polévka