cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Letní šči s brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg zadního hovězího, 2  mrkve, petržel, 1/2  cibule, 1/2 kg brambor, 1/2 kg zelí, 20 dkg rajčat, sůl, kopr nebo petrželka, 2 l vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hovězí maso zalijeme mírně osolenou vodou, postavíme na oheň a vaříme na mírném ohni půl druhé až dvě hodiny. Asi 25 minut před koncem varu přidáme do polévky očištěnou a pokrájenou mrkev, petržel, cibuli a mladé zelí, které rozkrojíme na větší kusy podle počtu porcí, přidáme oloupané brambory pokrájené na větší kousky, polévku dosolíme a dovaříme. Až před podáním přidáme nakrájená oloupaná rajčata, necháme ještě přejít var a polévku nalijeme na talíře. Sypeme koprem nebo petrželkou.

www.tacos.cz Maso podáváme zvlášť s červenou řepou nebo je na kousky nakrájené dáme každému na talíř do polévky.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1520x    verze pro tisk

Menestra

Mexická polévka

Milánská polévka

Milánská polévka

Minestra di piselli di Altamura
(Hrášková polévka z Altamury)

Minestra z kopřiv
(Minestra di ortiche)

Minestrina tricolore

Minestrone

Minestrone

Minestrone con piselli e pesto
(Minestra s hrachem a pestem)

Minestrone di verdure
(Zeleninová minestra)

Mrkvová polévka se smetanou I

Mrkvová polévka se smetanou II

Mrkvovo-jablečná polévka s čedarovými toasty

Nudle s artyčoky

Oukrop

Pečená batátová polévka s paprikami

Perličkové válečky s hrachem

Petrželová polévka s vejcem