cpt. Cook
 

Kapr po srbsku

Kapr s citrónovou omáčkou

Kapr s italskou omáčkou

Kapr s kořením karí

Kapr s křenem

Kapr s mandlemi

Kapr s pikantní omáčkou

Kapr s žampiónovou nádivkou

Kapr se smetanou a bílým vínem

Kapr se šalvějí

Kapr smažený po čínsku

Kapr v čerstvých bylinkách

Kapr ve vinném těstíčku s parmezánem

Kapr zapečený se smetanou I

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kapr zapečený se smetanou II

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg kapra, 2 dl bílého vína, sůl, 1/2  bobkový list, 4 zrnka celého pepře, 2 zrnka nového koření, 15 dkg másla, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/4 l kysané smetany, sardelová pasta, 2  žloutky, 15 dkg parmezánu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Porce očištěného kapra dáme do mísy a zalijeme bílým vínem. Necháme do příštího dne uležet. Pak víno slijeme do kastrolu, ve kterém budeme kapra vařit, přidáme koření a podle potřeby přidáme trochu vody. Povaříme asi 5 minut, vložíme porce osoleného kapra kůží nahoru a necháme na zcela mírném ohni slabě vařit, spíš jen táhnout, asi 10 až 12 minut. Z másla a mouky uděláme zcela světlou jíšku, zalijeme ji částí vývaru z kapra a necháme 10 minut povařit. Pak přilijeme smetanu, přidáme sardelovou pastu, polovinu parmezánu a odstavíme z ohně. Naposled přidáme v troše smetany rozmíchané žloutky. Do vymaštěné ohnivzdorné nízké mísy složíme porce kapra, přelijeme omáčkou a povrch posypeme strouhaným sýrem a pokapeme máslem. Zapékáme, až sýr mírně zrůžoví.

www.tacos.cz Příloha: vařené malé brambory a dílky citrónu

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1925x    verze pro tisk

Kapr zapečený se žampióny

Kapří minutky s houbami

Kořeněná ryba na rajčatech

Maďarské rybí karbanátky

Pečený kapr s rajčatovým kabátkem