cpt. Cook
 

Kapr po srbsku

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kapr s citrónovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  kapr (do 2 kg), 3  česnek (paličky ne stroužky), 2 dl oleje, 3 dl bílého vína, mletý pepř, sůl,

Na omáčku: 20 dkg másla, 4  žloutky, 2  citróny, 1/2 lžíce rozsekaných kaparů

zkopírováno z http://www.tacos.cz Kapra očistíme, vykucháme, osolíme a necháme asi 2 hodiny odpočinout. Stroužky česneku oloupeme, naplníme jimi kapra a zašijeme. Pak kapra potřeme olejem, poprášíme pepřem a na vymaštěném pekáči dáme péci do vyhřáté trouby. Během pečení podléváme vínem. Máslo zvolna rozpustíme, vmícháme do něj citrónovou šťávu s kapary, odstavíme a postupně vmícháme žloutky. Kapra naporcujeme a jednotlivé porce poléváme omáčkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1954x    verze pro tisk

Kapr s italskou omáčkou

Kapr s kořením karí

Kapr s křenem

Kapr s mandlemi

Kapr s pikantní omáčkou

Kapr s žampiónovou nádivkou

Kapr se smetanou a bílým vínem

Kapr se šalvějí

Kapr smažený po čínsku

Kapr v čerstvých bylinkách

Kapr ve vinném těstíčku s parmezánem

Kapr zapečený se smetanou I

Kapr zapečený se smetanou II

Kapr zapečený se žampióny

Kapří minutky s houbami

Kořeněná ryba na rajčatech

Maďarské rybí karbanátky

Pečený kapr s rajčatovým kabátkem