cpt. Cook
 

Lilek po parmsku
(Melanzane alla parmigiana)

Lilek smažený

Lilek zapečený se žampiony

Lilková směs

Lilkové nočky s rajčaty a bazalkou
(Gnocchi di melanzane con pomodorini e basilico)

Lilkový flan
(Flan di melanzane)

Lilky plněné masem
(Berenjenas rellenas de carne)

Marinovaný lilek

Máslová tykev plněná kuřecím masem

Nadívaná tykev Matterhorn

Nadívaná tykev s hořčičnou omáčkou

Nadívané lilky
(Aubergines farcies)

Nádivka z tykve

Patizony po jihomoravsku

Pečený lilek se sýrem a medem

Placky z patisonů

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněná tykev (ďurgeta) I.

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  tykev, 115 dkg uzené slaniny, 150 dkg vepřového masa (skopového), 2  vejce, 12 dkg rýže, 115 dkg čerstvých hub, 3 lžíce rajčatového protlaku, máslo (sádlo) na vymazání pekáče, 2 dl smetany, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mladou tykev nebo tak zvanou ďurgetu (větší, speciální druh) oloupáme a nakrájíme na 2-3 kusy. Tyto očistíme, vnitřek vydlabeme a naplníme je nádivkou, kterou připravíme takto: Rozpustíme na drobné kostečky nakrájenou uzenou slaninu, k ni přidáme libové, na strojku umleté vepřové nebo skopové maso, trochu podusíme, sejmeme s plotny a smícháme s vajíčky, polodušenou rýží, rovněž na drobno nakrájenými a také napolo dušenými houbami a několika lžícemi rajského protlaku. Připravené a naplněné kousky tykve srovnáme do máslem nebo sádlem vymazaného pekáče, polijeme je smetanou, osolíme a 20-25 minut pečeme v troubě. (Rajský protlak můžeme vynechat.)
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1689x    verze pro tisk

Plněná tykev (ďurgeta) II.

Plněná tykev s koprovou omáčkou

Plněná tykev se šunkou