cpt. Cook
 

Lilkové nočky s rajčaty a bazalkou
(Gnocchi di melanzane con pomodorini e basilico)

Lilky plněné masem
(Berenjenas rellenas de carne)

Marinovaný lilek

Nadívaná tykev Matterhorn

Nadívaná tykev s hořčičnou omáčkou

Nadívané lilky
(Aubergines farcies)

Nádivka z tykve

Patizony po jihomoravsku

Pečený lilek se sýrem a medem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Placky z patisonů

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg patisonu, 6 dkg mrkve, 1/2 velká cibule, 3  vejce, hladká mouka, kmín, olej, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli najemno nakrájíme a na trošce tuku osmahneme. Patisony oloupeme a velká semena z nich odstraníme.

www.tacos.cz Očištěnou mrkev a patisony nahrubo nastrouháme, dáme je na pánev k cibuli, ochutíme je kmínem a vše 10 minut společně dusíme.

www.tacos.cz K vychladlé směsi přidáme mouku, žloutky a sníh z bílků. Hustotu těsta upravíme podle potřeby moukou nebo mlékem.

www.tacos.cz Na pánvičce tvoříme lžící malé placičky, které smažíme na rozpáleném tuku nejprve zvolna a pak prudčeji.

www.tacos.cz Příloha: bramborová kaše a tatarská omáčka

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3466x    verze pro tisk

Plněná tykev (ďurgeta) I.

Plněná tykev (ďurgeta) II.

Plněná tykev s koprovou omáčkou

Plněná tykev se šunkou

Plněné lilky

Plněné patlažány

Plněný lilek s mletým masem

Plněný patizon

Provensálská tykev

Provensálské lilky