cpt. Cook
 

Makaróny s omáčkou dvou barev

Makaróny s rokfórem

Makaróny s tykví na způsob Timballo

Makaróny s vepřovým žebírkem

Makaróny se sépiemi

Makaróny se sépiemi

Makaróny se švestkami

Makaróny zapečené s vejci a sýrem

Makaróny zapékané s tykví a rajčaty

Makaróny ze Sorrenta
(Maccheroni alla sorrentina)

Malloreddus a casu furriau
(Malloreddus v taveném sýru se šafránem)

Malloreddus alla campidanese

Malloreddus s tuňákem a bottargou

Masový nákyp s makaróny

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Milánská vejce

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  vejce, ocet, sůl, 30 dkg makarónů, 115 dkg uzeného masa nebo měkkého salámu, 115 dkg čedaru, 3 lžíce rajčatového protlaku, 8 dkg másla, 2 dkg hladké mouky, 2 dl smetany, 1/2  žloutek, 1/2 lžíce mléka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Makaróny uvaříme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přidáme nakrájené uzené maso nebo salám, třetinu strouhaného čedaru, sůl a rajčatový protlak, osmažené na kousku másla, promícháme a rozetřeme do máslem vymazané ohnivzdorné mísy. Vejce rozklepneme do vařící osolené a okyselené vody a vaříme zvolna asi 2,5 minuty, pak je drátěnou naběračkou vyjmeme, krátce ponoříme do studené vody a urovnáme na makaróny. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme smetanou a za stálého míchání dobře provaříme. Necháme trochu prochladnout, osolíme, vmícháme žloutek rozmíchaný s mlékem a další třetinu strouhaného čedaru a přelijeme přes vejce. Posypeme zbylým strouhaným čedarem, pokapeme máslem a zapečeme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1574x    verze pro tisk

Motýlky podle carevny Kaťušky

Mrkev po indicku

Mušličky s tuňákem a cizrnou

Mušličky zapečené s tuňákem

Námořnické špagety