cpt. Cook
 

Perciatelli se sardinkami
(Perciatelli con le sarde)

Piemontská špenátová hnízda

Pikantní špagety po sicilsku

Plněné těstoviny zapečené v boloňské omáčce
(Stuffed pasta bolognese bake)

Pór s těstovinami

Provensálské těstoviny

Puding z makarónů

Pudink „Italia“

Ravioli al brasato
(Ravioli s dušeným hovězím)

Ravioli plněné červenou řepou

Ravioli plněné gorgonzolou a mletými ořechy

Ravioli s dýní
(Ravioli alla zucca)

Reginette s janovským pestem
(Reginette al pesto genovese)

Reginette se sicilským pestem
(Reginette con pesto alla siciliana)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rigatoni s brokolicí a gorgonzolou

Rigatoni con broccoli e gorgonzola

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg brokolice, 1/2  citrón, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 12 dkg gorgonzoly, 2/3 šálku smetany, 44 dkg těstovin rigatoni, sůl, bílý pepř, muškátový oříšek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brokolici rozdělíme na jednotlivé květy a opláchneme. Opláchneme a osušíme i citrón, nakrájíme jej na tenká kolečka. Slanou vodu přivedeme k varu a brokolici s citrónem povaříme asi 5 minut, díky citrónu neztratí barvu. Potom ji scedíme a citrónová kolečka odstraníme.

www.tacos.cz Dáme vařit vodu na rigatoni. Mezitím oloupeme cibuli a česnek, obojí nadrobno nakrájíme. Ve velké pánvi rozpustíme máslo a necháme na něm cibuli s česnekem zesklovatět. Přidáme nahrubo nakrájenou gorgonzolu a smetanu na pánev k cibuli a mícháme vše, dokud nedostaneme krémovou omáčku. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Brokolici dáme prohřát do omáčky, dochutíme solí a čerstvě mletým bílým pepřem a muškátovým oříškem. Slejeme vodu z těstovin a zlehka promícháme s omáčkou. Varianty: můžeme přidat i proužky prosciuta nebo brokolici nahradit listovým špenátem.

vloženo 23.04.2010    zobrazeno 4375x    verze pro tisk

Rigatoni s tykví a špenátem

Rustikální omáčka s čekankou, ořechy, špekem a gorgonzolou
(Sugho rustico con radicchio, noci, speck e gorgonzola)

Spaghetti aglio, olio e peperoncino
(Špagety s česnekem, olejem a feferonkou)

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara