cpt. Cook
 

Reginette s janovským pestem
(Reginette al pesto genovese)

Reginette se sicilským pestem
(Reginette con pesto alla siciliana)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rigatoni s brokolicí a gorgonzolou

Rigatoni con broccoli e gorgonzola

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg brokolice, 1/2  citrón, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 12 dkg gorgonzoly, 2/3 šálku smetany, 44 dkg těstovin rigatoni, sůl, bílý pepř, muškátový oříšek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brokolici rozdělíme na jednotlivé květy a opláchneme. Opláchneme a osušíme i citrón, nakrájíme jej na tenká kolečka. Slanou vodu přivedeme k varu a brokolici s citrónem povaříme asi 5 minut, díky citrónu neztratí barvu. Potom ji scedíme a citrónová kolečka odstraníme.

www.tacos.cz Dáme vařit vodu na rigatoni. Mezitím oloupeme cibuli a česnek, obojí nadrobno nakrájíme. Ve velké pánvi rozpustíme máslo a necháme na něm cibuli s česnekem zesklovatět. Přidáme nahrubo nakrájenou gorgonzolu a smetanu na pánev k cibuli a mícháme vše, dokud nedostaneme krémovou omáčku. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Brokolici dáme prohřát do omáčky, dochutíme solí a čerstvě mletým bílým pepřem a muškátovým oříškem. Slejeme vodu z těstovin a zlehka promícháme s omáčkou. Varianty: můžeme přidat i proužky prosciuta nebo brokolici nahradit listovým špenátem.

vloženo 23.04.2010    zobrazeno 3966x    verze pro tisk

Rigatoni s tykví a špenátem

Rustikální omáčka s čekankou, ořechy, špekem a gorgonzolou
(Sugho rustico con radicchio, noci, speck e gorgonzola)

Spaghetti aglio, olio e peperoncino
(Špagety s česnekem, olejem a feferonkou)

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

Spaghetti putanesca na pánvi

Spaghetti s cuketovým pestem

Spaghetti tetrazzini

Spaghetti, cacio e pepe

Spirálky s lososem

Strascinati con la mollica
(Těstoviny s ančovičkami a strouhankou)

Strozzapreti con calamaretti e funghi porcini
(Strozzapreti s kalamáry a hříbky)

Strozzapreti s pestem a fazolkami

Svatoštěpánské canelloni
(Canelones de San Esteban)

Sýrové flíčky

Široké nudle s kuřecími játry

Špagety „Mare e monte“