cpt. Cook
 

Makaróny se sépiemi

Makaróny se sýrem, pepřem a čekankou
(Maccheroni cacio, pepe e radicchio)

Makaróny se švestkami

Makaróny zapečené s vejci a sýrem

Makaróny zapékané s tykví a rajčaty

Makaróny ze Sorrenta
(Maccheroni alla sorrentina)

Malloreddus a casu furriau
(Malloreddus v taveném sýru se šafránem)

Malloreddus alla campidanese

Malloreddus s tuňákem a bottargou

Masové cannelloni s rajčaty
(Cannelloni di carne al pomodoro)

Masový nákyp s makaróny

Milánská vejce

Motýlky podle carevny Kaťušky

Mrkev po indicku

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Mušličky s tuňákem a cizrnou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  415 dkg těstovin mušliček, 1/2 konzerva tuňáka v oleji, 2 stroužky česneku, 1/2 lžíce drcených paprikových vloček, 1/2 šálek vařené cizrny, 1/2 šálek nasekané hladké zelené petrželky, 1/2  citrón na šťávu, 2 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve velkém hrnci osolené vody uvaříme těstoviny al dente, asi tak o minutu méně, než uvádí návod. Občas během vaření promícháme, ať se nelepí k sobě. Šálek vody z těstovin odložíme a zbytek zcedíme. Během vaření rozehřejeme větší pánev, dáme na ni tuňáka i s olejem a dřevěnou vařečkou ho trochu rozdělíme. Přidáme nadrobno nasekaný česnek, paprikové vločky, uvařenou cizrnu a povaříme 3 minuty. Osolíme, opepříme, zalijeme vodou z těstovin a zvýšíme teplotu. Opatrně promícháme, aby se omáčka pěkně spojila. Nakonec promícháme s těstovinami, všechny je omáčkou obalíme. Podle potřeby ještě dochutíme solí či pepřem. Odstavíme ze sporáku, vmícháme olivový olej, citrónovou šťávu a petrželku a hned podáváme.
vloženo 20.10.2014    zobrazeno 1455x    verze pro tisk

Mušličky zapečené s tuňákem

Námořnické špagety

Nudle dlouhého života

Nudle char siu

Nudle s cuketami a sýrovou omáčkou