cpt. Cook
 

Milánská vejce

Motýlky podle carevny Kaťušky

Mrkev po indicku

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Mušličky s tuňákem a cizrnou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  415 dkg těstovin mušliček, 1/2 konzerva tuňáka v oleji, 2 stroužky česneku, 1/2 lžíce drcených paprikových vloček, 1/2 šálek vařené cizrny, 1/2 šálek nasekané hladké zelené petrželky, 1/2  citrón na šťávu, 2 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve velkém hrnci osolené vody uvaříme těstoviny al dente, asi tak o minutu méně, než uvádí návod. Občas během vaření promícháme, ať se nelepí k sobě. Šálek vody z těstovin odložíme a zbytek zcedíme. Během vaření rozehřejeme větší pánev, dáme na ni tuňáka i s olejem a dřevěnou vařečkou ho trochu rozdělíme. Přidáme nadrobno nasekaný česnek, paprikové vločky, uvařenou cizrnu a povaříme 3 minuty. Osolíme, opepříme, zalijeme vodou z těstovin a zvýšíme teplotu. Opatrně promícháme, aby se omáčka pěkně spojila. Nakonec promícháme s těstovinami, všechny je omáčkou obalíme. Podle potřeby ještě dochutíme solí či pepřem. Odstavíme ze sporáku, vmícháme olivový olej, citrónovou šťávu a petrželku a hned podáváme.
vloženo 20.10.2014    zobrazeno 1548x    verze pro tisk

Mušličky zapečené s tuňákem

Námořnické špagety

Niçoise na těstovinové rýži

Nudle dlouhého života

Nudle char siu

Nudle s cuketami a sýrovou omáčkou

Nudle s masem

Nudle s tuňákem

Nudle se sýrem a ořechy

Nudle se špenátem a lososem

Nudle se zeleninou

Nudle se žampiónovou omáčkou

Nudle zapečené s feferonkami

Nudle zapečené se sýrem a šunkou

Nudle zapékané se smetanou

Nudlový nákyp s bylinkami