cpt. Cook
 

Mexická polévka

Milánská polévka

Milánská polévka

Minestra di piselli di Altamura
(Hrášková polévka z Altamury)

Minestra z kopřiv
(Minestra di ortiche)

Minestrina tricolore

Minestrone

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Minestrone

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  20 dkg bílých fazolí, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1/2  mrkev, 1/2  řapíkatý celer, 1/2  cibule, 2  brambory, 2  rajčata, další zelenina podle chuti a možností, cuketa, brokolice, kapusta, sůl, mletý pepř, parmezán na posypání
zkopírováno z http://www.tacos.cz Fazole namočíme přes noc do vody. Poté je uvaříme v té samé vodě asi 20 minut. V jiném hrnci si nejdříve orestujeme na oleji nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Přidáme brambory nakrájené na větší kousky a po chvíli i další zeleninu podle libosti (jarní cibulku, brokolici, kapustu, cuketu). Rajčata spaříme a oloupeme, odstraníme zrnka a měkkou část, zbylé části dáme do polévky. Nakonec přidáme fazole a vše zalijeme vlažnou vodou. Vaříme asi 15 - 20 minut, poté odebereme čtvrtinu zeleniny a tu propasírujeme, aby polévku zahustila. Smícháme, osolíme a servírujeme se strouhaným parmazánem a kapkou olivového oleje.
vloženo 29.11.2009    zobrazeno 1109x    verze pro tisk

Minestrone con piselli e pesto
(Minestra s hrachem a pestem)

Minestrone di verdure
(Zeleninová minestra)

Mrkvová polévka se smetanou I

Mrkvová polévka se smetanou II

Nudle s artyčoky

Oukrop

Pečená batátová polévka s paprikami

Perličkové válečky s hrachem

Petrželová polévka s vejcem

Plátenická zelňačka s tykví

Poctivá bramboračka

Podzimní polévka