cpt. Cook
 

Italská rajčatová omáčka
(La salsa di pomodoro)

Jarní omáčka

Jemná tomatová omáčka

Jemné máslové omáčky

Jogurtová omáčka k rybě nebo pudinkům

Kaparová omáčka

Koprová omáčka jíšková

Koprová omáčka jíšková

Koprová omáčka krémová

Koprová omáčka krémová

Koprový krém

Kořeněný švestkový protlak

Křenová omáčka

Křenová omáčka podle Tomáše Stehlíka

Křenová omáčka smetanová

Madeirská omáčka

Meduňková omáčka

Mléčná kari omáčka

Mléčná omáčka hořčicová sardelová

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mléčná omáčka sýrová

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 dkg másla nebo rostlinného tuku, 3 dkg hladké mouky, sůl, 1/2 l mléka, 3 lžíce smetany, 2  žloutky, 15 dkg tvrdého sýra, 2 dkg másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, postupně ji ředíme studeným osoleným mlékem a dobře ji povaříme. Přidáme ve studené smetaně rozšlehané žloutky, strouhaný sýr a v omáčce je prohřejeme až k bodu varu, ale už nevaříme. Na povrch omáčky dáme kousek čerstvého másla, aby se nevytvářel povlak (škraloup).
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1962x    verze pro tisk