cpt. Cook
 

Mléčná kari omáčka

Mléčná omáčka hořčicová sardelová

Mléčná omáčka sýrová

Mléčná papriková omáčka

Okurková omáčka

Omáčka Aurora

Omáčka chilli

Omáčka k masu s bylinkami

Omáčka Mornay

Omáčka Mornay

Omáčka z bezového květu

Omáčka z čerstvých rajčat
(Salsa di pomodoro fresco)

Omáčka z červené řepy

Oříšková omáčka k rybě

Pardubická houbová omáčka

Pažitková omáčka

Pažitková omáčka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pikantní cibulová omáčka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 velké cibule, 2 lžíce másla, 1/2 lžíce hladké mouky, 4 dl vývaru (z masa), 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce octa, 4  nakládané okurky, sůl, mletý pepř,  špetka moučkového cukru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Připravíme jíšku z poloviny tuku a mouky, zředíme vývarem z masa nebo masoxu. Nastrouháme jemně cibule a zpěníme je na druhé části tuku. Pak přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme vše smícháme a povaříme. Potom okyselíme octem, popřípadě trochu přisladíme a svaříme dohusta.

www.tacos.cz Nakrájíme nadrobno malé okurčičky naložené v octě, vložíme do omáčky a povaříme ještě tři až pět minut. Omáčka je výborná na pečená maso, kotlety, na játra připravená jako minutky.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2521x    verze pro tisk

Polská omáčka

Rajčatová omáčka