cpt. Cook
 

Mléčná papriková omáčka

Okurková omáčka

Omáčka Aurora

Omáčka chilli

Omáčka k masu s bylinkami

Omáčka Mornay

Omáčka Mornay

Omáčka z bezového květu

Omáčka z čerstvých rajčat
(Salsa di pomodoro fresco)

Omáčka z červené řepy

Oříšková omáčka k rybě

Pardubická houbová omáčka

Pažitková omáčka

Pažitková omáčka

Pikantní cibulová omáčka

Polsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polská omáčka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 lžíce másla nebo sádla, 2 lžíce hladké mouky, 4 kostky kostkového cukru, 1/8 l vína, sůl, hřebíček, nové koření, tymián, citrónová kůra, 15 dkg rozinek, vlašský ořech (volitelně)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Uděláme zlatou jíšku, zalijeme ji polévkou, přidáme sůl, hřebíček, nové koření, citrónovou kůru a špetku tymiánu a necháme vše povařit. Zatím upražíme cukr na karamel, zalijeme jej trochou vody a omáčku jím obarvíme i osladíme, na konec zředíme vínem a přikyselíme citrónem. Přecedíme a zlepšíme rozinkami. Do omáčky můžeme přidat pro chuť i barvu tři lžíce pikantní zavařeniny.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Polévka z jazyka, vařený jazyk, knedlík s polskou omáčkou, ovoce. Jazyk živí, knedlík s omáčkou sytí. Přidáme ovoce jako desert, aby nechyběly látky ochranné.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2709x    verze pro tisk

Rajčatová omáčka

Rajčatová omáčka

Rajčatová omáčka bez jíšky

Rajská italská omáčka