cpt. Cook
 

Mléčná papriková omáčka

Okurková omáčka

Omáčka Aurora

Omáčka chilli

Omáčka k masu s bylinkami

Omáčka Mornay

Omáčka Mornay

Omáčka z bezového květu

Omáčka z čerstvých rajčat
(Salsa di pomodoro fresco)

Omáčka z červené řepy

Oříšková omáčka k rybě

Pardubická houbová omáčka

Pažitková omáčka

Pažitková omáčka

Pikantní cibulová omáčka

Polská omáčka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rajčatová omáčka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  15 dkg oleje, 6 dkg polohrubé mouky, 1/2 velká cibule, 60 dkg rajčat, 15 lžic rajčatového protlaku (místo rajčat), 1/2 lžíce moučkového cukru, sůl, 0.6 l vody, 2 lžičky směsi do rajčatové omáčky (pepř, bazalka, bobkový list, hřebíček, nové koření)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme polohruboo moukou a připravíme tmavší jíšku. Rozředíme ji vodou, krátce povaříme, přidáme nakrájená rajčata nebo protlak, cukr, sůl, koření a povaříme. Rozvařená rajčata prolisujeme nebo omáčku rozmixujeme. Připravujeme-li omáčku z protlaku, po varu přímo podáváme.

www.tacos.cz Někdy můžeme rajčatovou omáčku pozměnit lžící rozinek nebo ke konci varu několika syrovými rajčaty drobně pokrájenými, jindy špetkou oregana nebo bazalky, popřípadě špetkou rozmarýny nebo 1 - 2 stroužky rozetřeného česneku či lžící bílého vína.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1960x    verze pro tisk

Rajčatová omáčka

Rajčatová omáčka bez jíšky

Rajská italská omáčka