cpt. Cook
 

Mléčná papriková omáčka

Okurková omáčka

Omáčka Aurora

Omáčka chilli

Omáčka k masu s bylinkami

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Omáčka Mornay

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3 dkg másla, 4 dkg hladké mouky, 1/2 l mléka, sůl, 10 dkg tvrdého sýra, 15 dkg žampiónů, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozpustíme máslo, přidáme mouku a pomalu mícháme, až vznikne světlá jíška. Pak za neustálého míchání přiléváme mléko, dochutíme solí a pepřem, přidáme trochu houbového výtažku nebo podušené žampióny a strouhaný sýr. Povaříme asi 20 minut.

www.tacos.cz Tato omáčka se hodí k vařeným zeleninám (květák, chřest), k telecímu masu, k těstovinám, k zapékaným jídlům a s přidáním žloutku jako zálivka před zapékáním.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1801x    verze pro tisk

Omáčka Mornay

Omáčka z bezového květu

Omáčka z čerstvých rajčat
(Salsa di pomodoro fresco)

Omáčka z červené řepy

Oříšková omáčka k rybě

Pardubická houbová omáčka

Pažitková omáčka

Pažitková omáčka

Pikantní cibulová omáčka

Polská omáčka

Rajčatová omáčka

Rajčatová omáčka

Rajčatová omáčka bez jíšky

Rajská italská omáčka