cpt. Cook
 

Masové závitky z kyselého zelí a masa

Masový závin

Mexické masové kuličky v rajčatech

Mittitei

Mleté maso s houbami a jáhlami

Mleté maso zapékané v paprikách s tykví

Musaká
(Nákyp s lilkem)

Musaka

Musaka s bramborami

Musaka z Belvederu

Musaka z mletého masa a rýže

Musaka z mletého masa a zelí

Musaka z mletého masa s lilkem nebo tykvičkami

Musaka z tykve

Mussaka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Nákyp z mletého masa s cibulí

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/8 l smetany, 1/8 l minerální vody, 4 lžíce strouhanky, 4  cibule, 2 lžíce másla, sůl, 30 dkg mletého masa, celý pepř,

Kaše: 1/2 kg brambor, 1/4 l mléka, 1/2 lžíce másla, sůl, muškátový květ, zelená petrželka

zkopírováno z http://www.tacos.cz Mějte na paměti, že zejména v letních měsících se mleté maso rychleji kazí, než maso v kuse. Kupované maso musí mít růžovou barvu. Našedlý nádech svědčí o tom, že bylo umleto před delší dobou.

www.tacos.cz Smetanu, minerálku a strouhanku smíchejte a nechte nabobtnat. Oloupanou cibuli nakrouhejte na plátky. Máslo pomalu rozpusťte, cibuli v něm poduste do sklovita. Osolte. Do mletého masa vmíchejte strouhanku, ochuťte solí a pepřem. Dno formy vyložte plátky cibule. Masovou hmotu rozprostřete na cibuli, povrch uhlaďte a pokryjte opět cibulí. Formu s nákypem přiklopte poklicí a pečte uprostřed trouby. 10 minut před dokončením poklici sejměte.

www.tacos.cz Bramborová kaše se smetanou: Vařené brambory rozšlehejte s horkým mlékem a máslem. Sůl a muškát slouží k dochucení, petrželka k posypání.

www.tacos.cz Příloha: Hlávkový salát s jogurtovou omáčkou. Brusinkový kompot s našlehanou zakysanou smetanou jako dezert.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2167x    verze pro tisk

Nervózní karbenátky na grilu

Novoroční závitky Tiung

Obalovaná vejce

Olomoucký sekaný řízek