cpt. Cook
 

Musaka s bramborami

Musaka z Belvederu

Musaka z mletého masa a rýže

Musaka z mletého masa a zelí

Musaka z mletého masa s lilkem nebo tykvičkami

Musaka z tykve

Mussaka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Nákyp z mletého masa s cibulí

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/8 l smetany, 1/8 l minerální vody, 4 lžíce strouhanky, 4  cibule, 2 lžíce másla, sůl, 30 dkg mletého masa, celý pepř,

Kaše: 1/2 kg brambor, 1/4 l mléka, 1/2 lžíce másla, sůl, muškátový květ, zelená petrželka

zkopírováno z http://www.tacos.cz Mějte na paměti, že zejména v letních měsících se mleté maso rychleji kazí, než maso v kuse. Kupované maso musí mít růžovou barvu. Našedlý nádech svědčí o tom, že bylo umleto před delší dobou.

www.tacos.cz Smetanu, minerálku a strouhanku smíchejte a nechte nabobtnat. Oloupanou cibuli nakrouhejte na plátky. Máslo pomalu rozpusťte, cibuli v něm poduste do sklovita. Osolte. Do mletého masa vmíchejte strouhanku, ochuťte solí a pepřem. Dno formy vyložte plátky cibule. Masovou hmotu rozprostřete na cibuli, povrch uhlaďte a pokryjte opět cibulí. Formu s nákypem přiklopte poklicí a pečte uprostřed trouby. 10 minut před dokončením poklici sejměte.

www.tacos.cz Bramborová kaše se smetanou: Vařené brambory rozšlehejte s horkým mlékem a máslem. Sůl a muškát slouží k dochucení, petrželka k posypání.

www.tacos.cz Příloha: Hlávkový salát s jogurtovou omáčkou. Brusinkový kompot s našlehanou zakysanou smetanou jako dezert.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1817x    verze pro tisk

Nervózní karbenátky na grilu

Novoroční závitky Tiung

Obalovaná vejce

Olomoucký sekaný řízek

Ostravský sekaný kotlet

Pečené karbanátky

Pekingské masové kuličky

Pikantní klobásky

Pikantní mleté hovězí řízky s anglickou omáčkou

Placičky z mletého masa

Pljeskavica

Plněná zelenina po turecku