cpt. Cook
 

Masové závitky z kyselého zelí a masa

Masový závin

Mexické masové kuličky v rajčatech

Mittitei

Mleté maso s houbami a jáhlami

Mleté maso zapékané v paprikách s tykví

Musaká
(Nákyp s lilkem)

Musaka

Musaka s bramborami

Musaka z Belvederu

Musaka z mletého masa a rýže

Bulharsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Musaka z mletého masa a zelí

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  10 dkg mletého masa, 115 dkg zelí, 10 g rýže, 2.15 dkg oleje, 2 dkg cibule, 10 dkg rajčat, 15 g zelené petrželky, 2 g soli, 2 g mletého pepře, 1/2 g mleté papriky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do části studeného tuku přidáme trochu vody a soli s drobně nakrájenou cibulí a podusíme. Přidáme část nadrobno nakrájených rajčat a dusíme dokud se nevypaří větší část vody. Přidáme mleté maso a mícháme, dokud nám nevznikne sypká směs. Přidáme umytou rýži, promícháme, doplníme černým pepřem a sladkou paprikou. Zalijeme horkou vodou v poměru 1:1 s rýží a postavíme na mírný oheň, dokud se rýže neuvaří. Smícháme se zelenou petrželí. Očištěné a omyté zelí nakrájíme na plátky, osolíme a podusíme se zbytkem tuku. Mícháme, dokud zelí nezměkne. Přidáme sladkou papriku a potom část nadrobno nakrájených rajčat. Dusíme, dokud se nám nevypaří voda. Smícháme se směsí mletého masa, na povrch naklademe plátky rajčat. Zalijeme trochou horké vody a dáme zapéct do trouby.
vloženo 26.06.2007    zobrazeno 2591x    verze pro tisk

Musaka z mletého masa s lilkem nebo tykvičkami

Musaka z tykve

Mussaka

Nákyp z mletého masa s cibulí

Nervózní karbenátky na grilu

Novoroční závitky Tiung

Obalovaná vejce

Olomoucký sekaný řízek