cpt. Cook
 

Mexická polévka

Milánská polévka

Milánská polévka

Minestra di piselli di Altamura
(Hrášková polévka z Altamury)

Minestra z kopřiv
(Minestra di ortiche)

Minestrina tricolore

Minestrone

Minestrone

Minestrone con piselli e pesto
(Minestra s hrachem a pestem)

Minestrone di verdure
(Zeleninová minestra)

Mrkvová polévka se smetanou I

Mrkvová polévka se smetanou II

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Nudle s artyčoky

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  215 dkg silných polévkových nudlí, 15  artyčoků, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1/2 malá cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2 l lehkého masového vývaru, 1/2  citrón, 1/2 snítka zelené petrželky, sůl, mletý pepř, parmezán
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očistíme artyčoky, nakrájíme je na malé plátky a ponoříme do vody s citrónovou šťávou. V kastrolu osmahneme na oleji krájenou cibuli a když začne dostávat nazlátlou barvu, přidáme artyčoky. Osmahneme stejnoměrně obsah kastrolu. Přilijeme teplý masový vývar, přidáme pokrájený česnek a posekanou petrželku. Osolíme, opepříme a necháme povařit půl hodiny na mírném ohni.

www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené. Když je těstovina správně uvařena (”al dente'), necháme ji okapat, vhodíme do kastrolu, promícháme a necháme pár minut povařit. Podáváme se strouhaným sýrem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 865x    verze pro tisk

Oukrop

Pečená batátová polévka s paprikami

Perličkové válečky s hrachem

Petrželová polévka s vejcem

Plátenická zelňačka s tykví

Poctivá bramboračka

Podzimní polévka