cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka bramborová jarní

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg brambor, 10 dkg kořenové zeleniny, 15 dkg oleje, 1/2 l mléka, sůl, 1/2 l vody, zelená petrželka, kedlubna, květák, zelený hrášek (asi 100 g zeleniny celkem)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané nové brambory pokrájené na kousky vaříme v osolené vodě. Zvlášť na tuku udusíme na kostičky nakrájenou mladou kořenovou zeleninu, popřípadě přidáme trochu brukve, květáku a hrášku. Z uvařených brambor ocedíme do hrnečku vodu, brambory vymícháme v hladkou kaši a ředíme přitom horkým mlékem a vodou slitou z brambor. Přidáme udušenou zeleninu a polévku ještě povaříme. Není-li na trhu čerstvý hrášek, můžeme přidat dvě lžíce sterilovaného (nebo na tuku podušený zmrazený). Polévku okořeníme rozsekanou petrželkou, popřípadě jinými jarními bylinkami, jako jsou mladé lístky kopřiv, jahod, pampelišek apod.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 972x    verze pro tisk

Polévka bramborová na kyselo

Polévka bramborová slovenská

Polévka bramborová základní

Polévka brukvová jarní

Polévka brukvová zimní

Polévka celerová

Polévka kapustová

Polévka koprová nebo estragonová

Polévka květáková

Polévka letnice

Polévka Minestra

Polévka Monty

Polévka pórová

Polévka rajská

Polévka s cuketou

Polévka s těstovinovými uzly
(Köttötgaluska leves)

Polévka z bílé řepy (tuřínu)

Polévka z brukví

Polévka z cukety s opečeným chlebem