cpt. Cook
 

Mexická polévka

Milánská polévka

Milánská polévka

Minestra di piselli di Altamura
(Hrášková polévka z Altamury)

Minestra z kopřiv
(Minestra di ortiche)

Minestrina tricolore

Minestrone

Minestrone

Minestrone con piselli e pesto
(Minestra s hrachem a pestem)

Minestrone di verdure
(Zeleninová minestra)

Mrkvová polévka se smetanou I

Mrkvová polévka se smetanou II

Nudle s artyčoky

Oukrop

Perličkové válečky s hrachem

Petrželová polévka s vejcem

Plátenická zelňačka s tykví

Poctivá bramboračka

Podzimní polévka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka Atlanta

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 lžíce oleje, 1/2  cibule, 15 dkg celeru, 1/2  mrkev, 1/2  brambora, 3  žampióny, 10 dkg cukety, 1/2 stroužek česneku, 15 dkg bílých fazolí, 1/2 kostka bujónu (masox), kmín, 1/2 lžičky mleté papriky, saturejka, sůl, 1/2 lžička citrónové šťávy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předem namočené fazole uvaříme zvlášť doměkka. Cibuli nakrájíme na čtvrtkolečka, mrkev na kolečka, celer na nudličky, brambor a cuketu na kostičky, česnek na plátky. V hrnci na rozehřátém oleji osmahneme nejprve cibuli, přidáme mrkev, celer a česnek. Podlejeme troškou vody, přidáme koření a bujónovou kostku, pomalu dusíme. Po chvíli přidáme brambory a na plátky nakrájené žampióny. Když je zelenina měkká, vložíme do polévky ještě prohřát fazole a podle chuti přisolíme a přikyselíme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 862x    verze pro tisk