cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka Atlanta

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 lžíce oleje, 1/2  cibule, 15 dkg celeru, 1/2  mrkev, 1/2  brambora, 3  žampióny, 10 dkg cukety, 1/2 stroužek česneku, 15 dkg bílých fazolí, 1/2 kostka bujónu (masox), kmín, 1/2 lžičky mleté papriky, saturejka, sůl, 1/2 lžička citrónové šťávy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předem namočené fazole uvaříme zvlášť doměkka. Cibuli nakrájíme na čtvrtkolečka, mrkev na kolečka, celer na nudličky, brambor a cuketu na kostičky, česnek na plátky. V hrnci na rozehřátém oleji osmahneme nejprve cibuli, přidáme mrkev, celer a česnek. Podlejeme troškou vody, přidáme koření a bujónovou kostku, pomalu dusíme. Po chvíli přidáme brambory a na plátky nakrájené žampióny. Když je zelenina měkká, vložíme do polévky ještě prohřát fazole a podle chuti přisolíme a přikyselíme.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 884x    verze pro tisk

Polévka bramborová jarní

Polévka bramborová na kyselo

Polévka bramborová slovenská

Polévka bramborová základní

Polévka brukvová jarní

Polévka brukvová zimní

Polévka celerová

Polévka kapustová

Polévka koprová nebo estragonová

Polévka květáková

Polévka letnice

Polévka Minestra

Polévka Monty

Polévka pórová

Polévka rajská

Polévka s cuketou

Polévka s těstovinovými uzly
(Köttötgaluska leves)

Polévka z bílé řepy (tuřínu)

Polévka z brukví