cpt. Cook
 

Mexická polévka

Milánská polévka

Milánská polévka

Minestra di piselli di Altamura
(Hrášková polévka z Altamury)

Minestra z kopřiv
(Minestra di ortiche)

Minestrina tricolore

Minestrone

Minestrone

Minestrone con piselli e pesto
(Minestra s hrachem a pestem)

Minestrone di verdure
(Zeleninová minestra)

Mrkvová polévka se smetanou I

Mrkvová polévka se smetanou II

Nudle s artyčoky

Oukrop

Pečená batátová polévka s paprikami

Perličkové válečky s hrachem

Petrželová polévka s vejcem

Plátenická zelňačka s tykví

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Poctivá bramboračka

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  30 dkg brambor, 15 dkg vepřového sádla, 10 dkg cibule, 115 dkg mrkve, 115 dkg celeru, 115 dkg petržele, 10 dkg slaniny, 1/2 hrst sušených hub, 1/2 hrst krup, 3 dkg hladké mouky, 1.15 l vody, 6 stroužků česneku, drcený kmín, majoránka, 1/2 svazek zelené petrželky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli nakrájíme na klínky, kořenovou zeleninu a špek na kostičky. Na sádle orestujeme cibuli se špekem, kořenovou zeleninu, přidáme sušené houby a proprané, přes noc namočené kroupy. Vše promícháme, zaprášíme moukou, zarestujeme a zalijeme studenou vodou. Přivedeme k varu, 10 minut povaříme, přidáme oloupané nakrájené brambory a vaříme dalších deset minut. Dochutíme najemno nasekaným nebo lisovaným česnekem, drceným kmínem, majoránkou, solí a pepřem. Nakonec přidáme nasekanou kudrnku.

www.tacos.cz Příloha: křenový chléb

vloženo 05.04.2008    zobrazeno 1134x    verze pro tisk

Podzimní polévka