cpt. Cook
 

Pstruh na mandlích

Pstruh po španělsku

Pstruh po žebrácku

Pstruh s avokádem

Pstruh s brambory a cuketou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pstruh s fenyklovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  pstruh (o váze asi 1 kg), sůl, bílý pepř,  trochu citrónové šťávy, 1/2  fenykl (velká hlíza), 1.2 kg listového špenátu, 3  šalotky, 4 lžíce másla, 2 dl rybího vývaru, 2 dl suchého bílého vína, 2 lžíce kysané smetany, muškátový květ, 4 cl anýzovky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Pstruha důkladně omytého zevnitř i zvenčí osušíme, osolíme, opepříme a zakapeme citrónovou šťávou. Očištěný a omytý fenykl nakrájíme na tenké plátky, z nichž asi třetinou naplníme pstruha, zatímco zelené snítky fenyklu odložíme na ozdobení. Špenát přebereme, dřevnaté stonky odstraníme a opláchnuté, avšak neotřepané listy vložíme do vyššího hrnce, na mírném ohni je bez přidání vody necháme nejprve krátce odpařit a pak je dáme okapat do cedníku.

www.tacos.cz Šalotky oloupeme a nasekáme nadrobno. V pekáčku rozpálíme 1 lžíci másla a přidáme šalotku se zbývajícím fenyklem. Jakmile vše podusíme, přimíchháme rybí vývar, víno a zakysanou smetanu a do pekáčku vložíme pstruha potřeného trochou rozpuštěného másla. Dusíme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C (plyn stupeň 3).

www.tacos.cz Mezitím ve 2 lžících másla prohřejeme špenát, osolíme jej, opepříme a ochutíme muškátovým květem. Pstruha vyjmeme z pekáčku, stáhneme kůži, rybu naporcujeme a v zakryté nádobě odstavíme na teplé místo.

www.tacos.cz Vydušenou šťávu s fenyklem rozmixujeme a přes jemné sítko přecedíme do kastrůlku. Omáčku rozvaříme za stálého mmíchání dohladka a jemně dochutíme anýzovkou, solí a pepřem.

www.tacos.cz Porce pstruha a špenát upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkami fenyklu.

www.tacos.cz Příloha: opečené brambory, bílé víno (Beli Pinot)

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1905x    verze pro tisk

Pstruh s lískovými oříšky

Pstruh v alobalu

Pstruzi na mandlích
(Truites aux amandes)

Pstruzi na víně s mandlemi

Pstruzi po mlynářsku

Ryba v páře po kantonsku

Salát s lososem a opečeným pršutem

Sekaná z lososa

Smažená ryba s ostrosladkou omáčkou

Steaky z lososa

Tatarák z lososa

Zapečený losos s rýží po cajunsku