cpt. Cook
 

Pstruh na mandlích

Pstruh po španělsku

Pstruh po žebrácku

Pstruh s avokádem

Pstruh s brambory a cuketou

Pstruh s fenyklovou omáčkou

Pstruh s lískovými oříšky

Pstruh v alobalu

Pstruzi na mandlích
(Truites aux amandes)

Pstruzi na víně s mandlemi

Pstruzi po mlynářsku

Ryba v páře po kantonsku

Salát s lososem a opečeným pršutem

Sekaná z lososa

Smažená ryba s ostrosladkou omáčkou

Steaky z lososa

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tamarindové lososové kari

Tamarind salmon curry

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 lžičky tamarindového koncentrátu, 3 lžíce přírodního cukru, 1/2 svazek koriandrových lístků, 1.15 dl rostlinného oleje, 2 lžičky hořčičného semínka, 1/2 lžička římského kmínu, 1/2  chilli paprička, 1/2  cibule, 6 stroužků česneku, 2  čerstvé zázvory o velikosti palce, 60 dkg lososa bez kůže, 1/2 lžičky kurkumy, 40 dkg nakládaných rajčat, 1/4 lžičky mletého chilli, 1/2 lžička soli, 4 dl vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na velké pánvi rozehřejte dvě třetiny oleje a na něm za stálého míchání osmahněte hořčičná a kmínová semínka, dokud nezačnou pukat a šednout. Snižte teplotu na střední, přidejte sušenou chilli papričku, tenké plátky cibule, rozdrcený česnek a nastrouhaný zázvor a za občasného míchání vařte 8 minut, dokud cibule nezměkne a nezprůsvitní.

www.tacos.cz Mezitím vložte lososa nakrájeného na kousky velikosti sousta do velké mísy s kurkumou a rukama ho obracejte, aby se obalil. Zbylý olej rozehřejte v samostatné pánvi na středním plameni a lososa smažte 1-2 minuty z každé strany, aby se opekl. Sundejte z ohně a dejte stranou. Do pánve s cibulí přidejte nakrájená rajčata a promíchejte je. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a za občasného míchání vařte 6 minut, dokud směs nezhoustne a nezredukuje se. Vmíchejte chilli, tamarindový koncentrát, cukr, sůl a vodu. Znovu přiveďte k varu a vařte 6-8 minut, dokud losos nezměkne. Posypte nasekaným koriandrem a podávejte horké s rýží nebo chlebem.

vloženo 03.12.2021    zobrazeno 129x    verze pro tisk

Tatarák z lososa

Zapečený losos s rýží po cajunsku