cpt. Cook
 

Rybí filé s pikantní omáčkou

Rybí filé s pórkem a česnekem

Rybí filé s rajčatovým protlakem a křenem

Rybí filé s rajčaty a s cibulí

Rybí filé se zeleninou

Rybí filé Tihány

Rybí filé z mořského lososa na víně

Rybí filé zapečené v sýrové omáčce

Rybí filé zapékané se zeleninou

Rybí filé zapékané se zeleninou

Rybí filety se špenátem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rybí hrnec

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  415 dkg rybího filé, 1/2  citrón, 1/2 střední cibule, 2 lžíce másla, 1/2  pórek, 1/2  mrkev, 115 dkg žampiónů, 1/8 l bílého vína, 20 dkg smetany, 4 dl rybího vývaru, bílý pepř,  špetka muškátového oříšku, kopr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rybí filé opláchneme a osušíme. Nakrájíme je na dvoucentimetrové proužky, poskládáme do hrnce, zakapeme polovinou citrónové šťávy a posolíme. Zakrytý hrnec uložíme do chladna.

www.tacos.cz Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Na pánvi rozpustíme máslo a cibuli podusíme doměkka.

www.tacos.cz Z pórku odkrojíme kořínky, podélně ho nařízneme, důkladně promyjeme a nakrájíme na tenká půlkolečka. Mrkev očistíme, nahrubo nastrouháme a přidáme do hrnce s pórkem. Od žampiónů odkrojíme nohy, kloboučky očistíme (je-li nutno, omyjeme) a nakrájíme je na tenké plátky. Vložíme je do hrnce a vše 5 minut za občasného míchání dusíme.

www.tacos.cz Zeleninu v hrnci zalijeme suchým bílým vínem a smetanou a přidáme rybí základ. Necháme povařit a ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

www.tacos.cz Rybí plátky se zbytkem citrónové šťávy opatrně přimícháme k zelenině a 4 minuty dusíme na velmi mírném plameni. Hotový rybí hrnec před podáváním posypeme omytým a jemně nasekaným koprem.

www.tacos.cz

www.tacos.cz (Příprava rybího základu: Oloupanou nahrubo nasekanou cibuli a nahrubo nasekanou směs polévkové zeleniny podusíme v hrnci na dvou lžících másla. Přidáme 500 g rybích zbytků, například hlavy nebo páteře, okořeníme lžičkou celého pepře a špetkou soli. Přidáme čtvrt litru bílého vína a třičtvrtě litru vody, asi 30 minut necháme vařit v nezakrytém hrnci, až se zhruba 2/3 objemu vyvaří. Propasírujeme přes jemné sítko nebo plátno. Základ, který ihned nepotřebujeme, můžeme zmrazit.)

www.tacos.cz Příloha: rozpečená bageta

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1448x    verze pro tisk

Rybí kotlík

Rybí nákyp

Rybí noky ve smetanové omáčce s kari

Rybí pánev se sójovými klíčky

Rybí paprikáš

Rybí paprikáš

Rybí ragú

Rybí řízečky s kapustou