cpt. Cook
 

Rybí filé s koprovou omáčkou

Rybí filé s pikantní omáčkou

Rybí filé s pórkem a česnekem

Rybí filé s rajčatovým protlakem a křenem

Rybí filé s rajčaty a s cibulí

Rybí filé se zeleninou

Rybí filé Tihány

Rybí filé z mořského lososa na víně

Rybí filé zapečené v sýrové omáčce

Rybí filé zapékané se zeleninou

Rybí filé zapékané se zeleninou

Rybí filety se špenátem

Rybí hrnec

Rybí kotlík

Rybí nákyp

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Rybí noky ve smetanové omáčce s kari

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  30 dkg rybího filé z tresky, 1/2  citrónu, sůl, bílý pepř čerstvě mletý, 115 dkg šlehačky, 1/2  vejce, 1/2 svazek pažitky, 1/2  cibule, 2 lžíce másla, 2 lžičky karí koření, 1/8 l suchého bílého vína, 2 dl rybího vývaru, 2  rajčata
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tresčí filé opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Potřeme polovinou citrónové šťávy, osolíme a opepříme. Polovinu smetany smícháme s vejcem a v mixéru s rybími kostkami rozmixujeme na kaši. Pažitku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Vmícháme ji do rozmixované směsi, osolíme a necháme v chladu 10 minut uležet.

www.tacos.cz Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli krátce osmahneme. Poprášíme ji kari, přidáme bílé víno a rybí základ. Vmícháme zbytek smetany a omáčku 10 minut povaříme na mírném plameni. Dochutíme ji solí, pepřem a zbylou citrónovou šťávou a lehce povaříme, aby se přibližně jedna třetina tekutiny odpařila.

www.tacos.cz Mezitím do většího hrnce dáme vodu, osolíme ji a přivedeme k varu. Vlhkou lžící vykrajujeme noky a vhazujeme do mírně vroucí vody. Vaříme pod pokličkou 8 - 10 minut. Hotovou omáčku rozdělíme na talíře a do ní vložíme rybí noky. pokrm ozdobíme čtvrtkami rajčat.

www.tacos.cz Příloha: dlouhozrnná rýže a okurkový salát s jogurtovým dresinkem

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2370x    verze pro tisk

Rybí pánev se sójovými klíčky

Rybí paprikáš

Rybí paprikáš

Rybí ragú