cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vepřová sekanina s kapustou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 velká kapusta, 1/2 kg syrového vepřového masa, 1/8 kg vařeného uzeného masa, 2  žemle máčené v mléce, 2  vejce, sůl, mletý pepř, mletý zázvor, 3 lžíce tuku na pečení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předem uvaříme větší hlávku kapusty ve slané vodě nebo v polévce, velké listy odložíme a vnitřek kapusty umeleme spolu se syrovým vepřovým masem, k němuž přidáme kousek uzeného bůčku a housky máčené v mléce. Hmotu spojíme vejci, osolíme, okořeníme květem a zázvorem. Utvoříme měkkou šišku, kterou dáme na pekáč s omastkem, nahoře šišku potřeme zbylým bílkem a pokryjeme odloženými listy kapusty. Je výtečná a právě přídavkem kapusty nabude. Podáváme s brambory. Tato sestava dodá též látky ochranné.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1838x    verze pro tisk

Vepřové klopsy I

Vepřové klopsy II

Vepřové klopsy III

Vepřové klopsy v kysaném zelí

Vepřové válečky se smetanovou omáčkou

Vinné klobásy

Vrstvená sekaná pečeně

Základní karbanátky

Zapékaná tykev s masovou směsí

Závitky z pekingského zelí s houbami
(Involtini di cavolo cinese, carne e funghi)

Zelený hrášek dušený s masem

Znojemská sekaná pečeně

Znojemský sekaný řízek