cpt. Cook
 

Sekané hovězí Parmentier
(Boeuf haché Parmentier)

Sekané řízky v těstíčku

Sekanina sváteční

Sekanina všední

Sini kebabı
(Kebab v pekáči)

Slavnostní sekaný biftek se sherry

Smažené masové kuličky

Smaženky z vařeného uzeného masa

Smetanové klobásy

Soutsoukákia Smyrnáika
(Smyrenské masové kuličky)

Sváteční karbanátky na smetaně

Šalamounova sekaná

Španělská mísa

Španělské mleté maso

Telecí frikadely se sýrem

Velikonoční hlavička

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Velikonoční nádivka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  20 dkg vepřového plecka, 20 dkg uzeného masa, 20 dkg telecí plece nebo i masa z kuřete, 8  vajec, 3 dkg másla, 8  rohlíků, vývar (z vařených mas), zelená petrželka, 2 lžíce kopřiv (jarních bylinek), mletý pepř, muškátový květ, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Všechno maso uvaříme (každé zvlášť) v osolené vodě, prochladlé nadrobno pokrájíme. V míse promícháme s pokrájenými rohlíky navlaženými polévkou z masa, rozšlehanými vejci a částí rozehřátého tuku. Osolíme, podle chuti okořeníme, promícháme s rozsekanými bylinkami (mladé lístky kopřiv, ředkviček, pampelišek, lístky chudobek, jahod, v chmelařských oblastech chmelíčku, pažitky, petrželky, popence) a pečeme v horké troubě ve vymaštěném pekáči. Nádivka chutná teplá s jarním salátem nebo se špenátem, ale i studená s červenou řepou a okurkami.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1875x    verze pro tisk

Velikonoční nádivka - hlavička

Vepřenky s cibulí

Vepřová sekanina s kapustou