cpt. Cook
 

Sekané hovězí Parmentier
(Boeuf haché Parmentier)

Sekané řízky v těstíčku

Sekanina sváteční

Sekanina všední

Sini kebabı
(Kebab v pekáči)

Slavnostní sekaný biftek se sherry

Smažené masové kuličky

Smaženky z vařeného uzeného masa

Smetanové klobásy

Soutsoukákia Smyrnáika
(Smyrenské masové kuličky)

Sváteční karbanátky na smetaně

Šalamounova sekaná

Španělská mísa

Španělské mleté maso

Telecí frikadely se sýrem

Velikonoční hlavička

Velikonoční nádivka

Česko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Velikonoční nádivka - hlavička

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg vařeného uzeného masa, 20 dkg vepřového masa, 20 dkg telecího masa, 6  vajec, sůl, mletý pepř, 4  housky nakrájené na kostičky, 4 lžíce másla, 1/2 lžíce čerstvého popence, 2 šálky kopřiv, 1/2 lžíce pažitky, 1/2 lžíce zelené petrželky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Uvařené maso nakrájíme na kostičky, spojíme s rozšlehanými vejci, navlhčenou houskou, pokrájenými bylinkami, osolíme a opepříme. Ve vymaštěném pekáči pečeme v troubě jako sekanou či prejt. Je chutná i studená. Je to tradiční sváteční české jídlo. Místo vepřového a telecího masa lze použít vařený kořínek (plíce, srdce i játra) rozkrájený na kostičky.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1966x    verze pro tisk

Vepřenky s cibulí

Vepřová sekanina s kapustou