cpt. Cook
 

Srnčí perkelt

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Srnčí plec podle paní nadlesní

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg srnčí plece (bez kostí), 10 dkg kořenové zeleniny (karotka, celer, petržel), 10 dkg libové slaniny, 115 dkg smetany 33%, 2 lžíce hladké mouky, 2 dl zelí, směs Hubert na zvěřinu (divoké koření), brusinkový kompot, 2 dkg másla, citrón na ozdobu, malina
zkopírováno z http://www.tacos.cz Srnčí plec odkostíme a protáhneme proužky slaniny. Zbývající slaninu nakrájíme na kostky. Vhodíme do kastrolu, přidáme máslo, nakrájenou zeleninu, cibuli a zlehka osmahneme. Přidáme koření a zastříkneme bílým vínem. Vložíme opracovanou plec, osolíme a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka. Změklé maso vyjmeme, základ zahustíme moukou, osmahneme. Přidáme malou část citrónové kůry. Zalijeme smetanou a důkladně provaříme. Omáčku přecedíme a prolisujeme. Na talíř klademe řezy masa, přelijeme omáčkou a zdobíme řezem oloupaného citrónu, brusinkami a malinami.

www.tacos.cz Příloha: domácí houskový knedlík

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4841x    verze pro tisk

Srnčí steak s bylinkovým máslem

Srnčí steaky s lískovými oříšky

Srnčí svíčková šéfkuchaře Friče

Tekuté mořidlo k nakládání zvěřiny

Viltwallenbergare
(Švédské karbenátky z divočiny)

Zaječí kýty s parmezánem

Zaječí perkelt

Zaječí sekaná

Zaječí sekaná pečeně

Zajíc dušený s bílým vínem

Zajíc na černo

Zajíc na černo

Zajíc na smetaně

Zajíc na smetaně

Zajíc přírodní cibuláč

Zvěřinová paštika

Zvěřinový špíz Křivoklát