cpt. Cook
 

Srnčí perkelt

Srnčí plec podle paní nadlesní

Srnčí steak s bylinkovým máslem

Srnčí steaky s lískovými oříšky

Srnčí svíčková šéfkuchaře Friče

Tekuté mořidlo k nakládání zvěřiny

Viltwallenbergare
(Švédské karbenátky z divočiny)

Zaječí kýty s parmezánem

Zaječí perkelt

Zaječí sekaná

Zaječí sekaná pečeně

Zajíc dušený s bílým vínem

Zajíc na černo

Zajíc na černo

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zajíc na smetaně

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  zadní díl zajíce, 3 lžíce oleje, 15 dkg másla, 10 dkg kořenové zeleniny, 1/2  cibule, 2 dl mléka, 1/2 dl smetany, 6 dkg hladké mouky, 1/2 lžička moučkového cukru, 1/2  citrónu, hořčice, ocet, divoké koření, bílé víno, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zajíce odblaníme, protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a dáme na horký olej osmahnout, přidáme divoké koření, trochu octa a mírně zalijeme vodou. Do základu vložíme zajíce, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Měkkého zajíce vyjmeme, základ zahustíme připravenou jíškou z másla a hladké mouky, zalijeme mlékem a vodou, rozšleháme a vaříme. Dochutíme hořčicí, cukrem, octem, přidáme bílé víno, citrónovou šťávu a před koncem vaření smetanu. Omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme a procedíme do čistého hrnku. Zajíce nasekáme na porce a při podávání přeléváme smetanovou omáčkou.

www.tacos.cz Příloha: houskové knedlíky a brusinkový kompot

vloženo 06.02.2008    zobrazeno 2612x    verze pro tisk

Zajíc na smetaně

Zajíc přírodní cibuláč

Zvěřinová paštika

Zvěřinový špíz Křivoklát