cpt. Cook
 

Srnčí kýta s omáčkou

Srnčí perkelt

Srnčí plec podle paní nadlesní

Srnčí steak s bylinkovým máslem

Srnčí steaky s lískovými oříšky

Česko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Srnčí svíčková šéfkuchaře Friče

recept ze stránek www.tacos.cz
10 porcí:  2 kg srnčí kýty, 20 dkg slaniny, 20 dkg vepřového sádla, 215 dkg másla, 2  mrkve, 1/2  celer, 2  petržele, 4  cibule, 2  jablka, 6  bobkových listů, 10 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře, 20 dkg cukru krupice, 3 dl octa, 4 lžíce plnotučné hořčice, 3 dl bílého vína, vývar, 115 dkg hladké mouky, 15 dl smetany, 2 snítky rozmarýnu, 15 snítek tymiánu, sůl, mletý pepř, 3  citróny
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso našpikujeme - nožem uděláme do masa na několika místech po obou stranách zářezy, do nichž vetkneme špalíčky špeku (zbytek špeku přidáme do základu), maso svážeme kuchyňským provázkem, aby drželo pohromadě, osolíme, opepříme. Připravíme si základ omáčky: v kastrole rozpustíme sádlo s máslem v poměru 1:1, vložíme nastrouhanou kořenovou zeleninu a osmažíme dozlatova, teprve potom přidáme nakrájenou cibuli a opět orestujeme. Do základu ještě dáme zkaramelizovat na kostky nakrájená jablka, přidáme cukr, hořčici a divoké koření svázané do plátýnka, přilijeme ocet a necháme ho odvařit. Když se ocet odpaří a základ krásně zkaramelizuje, vložíme do něj maso.

www.tacos.cz Podlijeme vínem a zalijeme zvěřinovým vývarem tak, aby bylo maso téměř ponořené, a necháme dusit, dokud nezměkne. Pak ho vyjmeme z omáčky i s kořením. Omáčku zahustíme jíškou, rozmixujeme a ještě povaříme. Nakonec ji zjemníme smetanou, dochutíme citrónovou šťávou, přidáme kousek másla, znovu rozmixujeme a ještě propasírujeme.

vloženo 02.02.2013    zobrazeno 4397x    verze pro tisk

Tekuté mořidlo k nakládání zvěřiny

Viltwallenbergare
(Švédské karbenátky z divočiny)

Zaječí kýty s parmezánem

Zaječí perkelt

Zaječí sekaná

Zaječí sekaná pečeně

Zajíc dušený s bílým vínem

Zajíc na černo

Zajíc na černo

Zajíc na smetaně

Zajíc na smetaně

Zajíc přírodní cibuláč

Zvěřinová paštika

Zvěřinový špíz Křivoklát