cpt. Cook
 

Srnčí perkelt

Srnčí plec podle paní nadlesní

Srnčí steak s bylinkovým máslem

Srnčí steaky s lískovými oříšky

Srnčí svíčková šéfkuchaře Friče

Tekuté mořidlo k nakládání zvěřiny

Viltwallenbergare
(Švédské karbenátky z divočiny)

Zaječí kýty s parmezánem

Zaječí perkelt

Zaječí sekaná

Zaječí sekaná pečeně

Zajíc dušený s bílým vínem

Zajíc na černo

Zajíc na černo

Zajíc na smetaně

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zajíc na smetaně

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  zadní díl zajíce, 15 dkg másla, 10 dkg kořenové zeleniny, 1/2  cibule, ocet, vývar nebo voda, 2  bobkové listy, tymián, celý pepř, nové koření, 1/2  citrónu, 1/2 lžíce hořčice, 3 kostky kostkového cukru, sůl, 1/2 l smetany, 3 lžíce hladké mouky, 15 dkg slaniny
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mladého zajíce upravujeme bez mořidla, starého s mořidlem. Zaječí zadek zbavíme ostrým nožem blan a protáhneme hustě slaninou. Na pekáči rozpustíme máslo, přidáme jemně nakrájenou zeleninu, cibuli a usmažíme do zlatova. Pokapeme octem a zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme bobkový list, tymián, celý pepř, nové koření, citrónovou kůru i šťávu, hořčici a kostky cukru. Zvěřinu osolíme, vložíme na pekáč a dusíme do měkka. Měkkého zajíce vyjmeme, nakrájíme na díly a vložíme do jiné nádoby. Šťávu zahustíme smetanou, ve které jsme rozšlehali hladkou mouku. Dobře povaříme a přecedíme na rozkrájenou zvěřinu. Nakonec rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu.

www.tacos.cz Příloha: houskový knedlík

vloženo 06.02.2008    zobrazeno 1889x    verze pro tisk

Zajíc přírodní cibuláč

Zvěřinová paštika

Zvěřinový špíz Křivoklát