cpt. Cook
 

Srnčí perkelt

Srnčí plec podle paní nadlesní

Srnčí steak s bylinkovým máslem

Srnčí steaky s lískovými oříšky

Srnčí svíčková šéfkuchaře Friče

Tekuté mořidlo k nakládání zvěřiny

Viltwallenbergare
(Švédské karbenátky z divočiny)

Zaječí kýty s parmezánem

Zaječí perkelt

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zaječí sekaná

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  zaječí kýty, 10 dkg slaniny, 1/4 kg vepřového bůčku, 2  rohlíky (či více, podle velikosti kýt), 2  vejce, sůl, mletý pepř, 1/2 středně velká cibule, 1/2 lžíce vepřového sádla, 1/2 lžička hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Žemle nakrájíme na silnější plátky a namočíme. Kýty odblaníme a maso skrojíme tak, aby na kostech zůstalo ve vrstvě asi 3 cm. Ostatní maso nakrájíme přes vlákno a umeleme je s bůčkem a vymačkanými žemlemi. Slaninu nakrájíme na proužky. Asi 10 proužků ponecháme na ozdobu, ostatní slaninu nakrájenou na kostičky přidáme k mletému masu. Vejce ušleháme do pěny a přidáme je k masu, osolíme, opepříme a přidáme do sklovita vyškvařenou slaninu. Směs dobře promícháme, uděláme dva válečky a kosti s masem jimi obalíme. Povrch potřeme bílkem, poklademe šikmo položenými proužky slaniny a vložíme na pekáč s rozehřátým sádlem. Pečeme nejdříve. bez podlévání, později mírně podléváme a přeléváme vypečenou šťávou. Pečeme celkem 1.5 hodiny. Šťávu zahustíme kouskem másla smíchaného se lžičkou hladké mouky a povaříme. Porcujeme tak, že maso s kosti příčně stříháme. Kosti si můžeme před pečením naseknout, aby při porcování maso od kostí neodpadalo.

www.tacos.cz Příloha: brambory a dušené červené zelí s jablky nebo salát z červeného zelí

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1623x    verze pro tisk

Zaječí sekaná pečeně

Zajíc dušený s bílým vínem

Zajíc na černo

Zajíc na černo

Zajíc na smetaně

Zajíc na smetaně

Zajíc přírodní cibuláč

Zvěřinová paštika

Zvěřinový špíz Křivoklát