cpt. Cook
 

Srnčí kýta s omáčkou

Srnčí perkelt

Srnčí plec podle paní nadlesní

Srnčí steak s bylinkovým máslem

Srnčí steaky s lískovými oříšky

Srnčí svíčková šéfkuchaře Friče

Tekuté mořidlo k nakládání zvěřiny

Viltwallenbergare
(Švédské karbenátky z divočiny)

Zaječí kýty s parmezánem

Zaječí perkelt

Zaječí sekaná

Zaječí sekaná pečeně

Zajíc dušený s bílým vínem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zajíc na černo

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  přední díl zajíce, kořenová zelenina, 1/2  cibule, sůl, mletý pepř, nové koření, bobkový list, hřebíček, tymián, 2 lžíce vepřového sádla nebo 2x víc slaniny, 15 kostek kostkového cukru na karamel, 2 lžíce pikantní tmavé zavařeniny, citrónová šťáva nebo ocet, 1/2 lžíce tuku, 2 lžíce hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso předem opereme, zbavíme blan i šlach a rozdělíme na kusy. Na cibuli osmažíme všechnu kořenovou zeleninu s pepřem, novým kořením, bobkovým listem, hřebíčkem a tymiánem. Osmažíme nejlépe na kousku slaniny, přidáme rozděleného zajíce, osolíme a hned podlijeme, aby se napolo vařil. Když je maso měkké, přidáme pro barvu i chuť pálený cukr a také tmavou zavařeninu, na příklad ostružinovou, podle potřeby přikyselíme nebo přisladíme a zahustíme jíškou. Podáváme s knedlíkem. Oběd doplníme zeleninovou polévkou nebo ovocem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3107x    verze pro tisk

Zajíc na černo

Zajíc na smetaně

Zajíc na smetaně

Zajíc přírodní cibuláč

Zvěřinová paštika

Zvěřinový špíz Křivoklát