cpt. Cook
 

Smažené masové kuličky

Smaženky z vařeného uzeného masa

Smetanové klobásy

Soutsoukákia Smyrnáika
(Smyrenské masové kuličky)

Stroganoff z masových kuliček s ořechy

Sváteční karbanátky na smetaně

Šalamounova sekaná

Španělská mísa

Španělské mleté maso

Telecí frikadely se sýrem

Velikonoční hlavička

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka - hlavička

Vepřenky s cibulí

Vepřová sekanina s kapustou

Vepřové klopsy I

Vepřové klopsy II

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vepřové klopsy III

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg vepřového plecka, 1/2 lžička vepřového sádla, 1/2  rohlík, 1/2 malé cibule, sůl, mletý pepř, zelená petrželka,

Na omáčku: 1/2 lžíce másla, 1.15 lžíce hladké mouky, 1/2 malá cibule, 4 zrnka mletého pepře, 2 zrnka nového koření, 1/2  bobkového listu, 1/2 lžička sardelové pasty, 2 dl bílého vína, 2  žloutky,  trochu vývaru

zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso zbavené šlach na strojku dvakrát umeleme. Na lžičce sádla zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme petrželku a hned odstavíme z ohně. K umletému masu přidáme sůl, pepř, ušlehané bílky, zpěněnou cibuli s petrželkou, strouhaný vláčný rohlík a směs dobře propracujeme. Utvoříme 2 menší knedlíčky na jednu porci.

www.tacos.cz Příprava omáčky: na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Po částech ji zalijeme odvarem z klopsů a vymícháme do hladka. Přidáme asi 1/2 dl odvaru z koření, abychom nemuseli omáčku pasírovat. Do omáčky vložíme klopsy, přilijeme víno a odvar z klopsů. Dusíme 10 minut. Naposled do omáčky přimícháme sardelovou pastu utřenou s kouskem másla a po odstavení z ohně přimícháme žloutky rozmíchané v troše chladného vývaru.

www.tacos.cz Příloha: suchá rýže, slaninové lívanečky nebo těstoviny

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2334x    verze pro tisk

Vepřové klopsy v kysaném zelí

Vepřové válečky se smetanovou omáčkou