cpt. Cook
 

Vepřová sekanina s kapustou

Vepřové klopsy I

Vepřové klopsy II

Vepřové klopsy III

Vepřové klopsy v kysaném zelí

Vepřové válečky se smetanovou omáčkou

Vinné klobásy

Vrstvená sekaná pečeně

Základní karbanátky

Zapékaná tykev s masovou směsí

Závitky z pekingského zelí s houbami
(Involtini di cavolo cinese, carne e funghi)

Zelený hrášek dušený s masem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Znojemská sekaná pečeně

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  215 dkg vepřového bůčku, 215 dkg hovězího masa, 15 dkg slaniny, 3 znojemské nakládané okurky, 2  vejce, 2  rohlíky, 1/2 dl mléka, kmín, mletý pepř, sůl, 2 stroužky česneku, 1/2 větší cibule, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžíce vepřového sádla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso jemně semeleme spolu s houskou máčenou v mléce, přidáme pokrájený česnek i cibuli. Do směsi zamícháme vejce, sůl a koření. Vymícháme, podle potřeby můžeme zahustit moukou nebo strouhankou a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Propracujeme, vyválíme šišku, do ní uděláme podélně rýhu, do které vložíme okurky těsně za sebou (raději menší a konce zakrojené), rýhu spojíme, na povrchu uhladíme a dáme na sádlem vymazaný pekáč spojem dolů. Mírně podlijeme vodou a dáme do vyhřáté trouby péci. V průběhu pečení maso přeléváme výpekem. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší a salátem z čerstvé zeleniny.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1751x    verze pro tisk

Znojemský sekaný řízek