cpt. Cook
 

Vepřové kotlety s pomeranči

Vepřové kotlety se smetanou

Vepřové kotlety se smetanou a vínem

Vepřové kotlety v leču

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vepřové Martinique

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg vepřového plecka nakrájeného na 15 cm kousky, 4 stroužky rozdrceného česneku, 4 lžíce citrónové šťávy, 20 dkg krystalového cukru, 1.15 lžičky nového koření, 1/2 lžička mleté skořice, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce karí koření, 7.15 dl hovězího vývaru, 6  mrkví nakrájených na kolečka, 1/2 zelená paprika, 2  bobkové listy, 1/2 lžička tymiánu, 715 dkg vařené rýže, 1/2  cibule nakrájená na drobno
zkopírováno z http://www.tacos.cz V misce smícháme maso, česnek a citrónovou šťávu. Přikryjeme a necháme marinovat asi 1 hodinu při pokojové teplotě. Ve velké míse smícháme cukr, nové koření a skořici. Z marinády vyndáme maso a obalíme ho ve směsi cukru. Ve velkém hrnci rozpálíme olej a na něm osmahneme maso do hněda po malých častech, hotové kousky přeneseme do další misky. Do hrnce přidáme cibuli a za stálého míchání opékáme asi 10 minut na středním plameni. Přisypeme curry a opékáme další 1 minutu. Do hrnce vrátíme maso, přidáme cibuli a papriku nakrájenou na 2 cm kousky, bobkový list, tymián a vývar. Směs přivedeme k varu, snížíme plamen na minimum a dusíme částečně přikryté asi 30 minut. Odstraníme pokličku, zvýšíme plamen na střední a dusíme dalších 45 minut. Odstraníme bobkový list a podáváme s rýží.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1931x    verze pro tisk

Vepřové maso - gyros

Vepřové maso à la Kypr

Vepřové maso Key West

Vepřové maso La-C'

Vepřové maso na kmíně s pivem

Vepřové maso na pivě

Vepřové maso na zázvoru

Vepřové maso po čínsku

Vepřové maso po čínsku

Vepřové maso po mexicku

Vepřové maso po pekingsku

Vepřové maso po provensálsku

Vepřové maso po srbsku

Vepřové maso s anýzem