cpt. Cook
 

Vepřové Martinique

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vepřové maso - gyros

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg vepřové kýty, 1/2 lžíce oleje, 1/2 lžíce gyrosu, 1/2  cibule (velká čerstvá nebo plátky sušené), 2  papriky (napůl zelené a červené), sůl, olej
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na tenké plátky velikosti pětikoruny, smícháme s kořením, olejem, mírně osolíme a necháme odpočinout.

www.tacos.cz Na pánvi prudce opečeme na proužky nakrájenou papriku, čerstvou cibuli, přidáme kořeněné maso a za stálého míchání opékáme. Použijeme-li sušenou cibuli, ovlhčíme ji a přidáme k masu. Dusíme do měkka. Podáváme s bílým pečivem, chlebem nebo s rýží a salátem z paprik, rajčat a okurek, i ten kořeníme špetkou koření gyros.

www.tacos.cz Místo na pánvi můžeme naložené kořeněné maso, plátky papriky, cibule event. i slaninu navléknout na jehlu a rožnit.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2802x    verze pro tisk

Vepřové maso à la Kypr

Vepřové maso Key West

Vepřové maso La-C'

Vepřové maso na kmíně s pivem

Vepřové maso na pivě

Vepřové maso na zázvoru

Vepřové maso po čínsku

Vepřové maso po čínsku

Vepřové maso po mexicku

Vepřové maso po pekingsku

Vepřové maso po provensálsku

Vepřové maso po srbsku

Vepřové maso s anýzem

Vepřové maso s bílými fazolemi

Vepřové maso s brambory a zeleninou

Vepřové maso s celerem

Vepřové maso s fazolemi

Vepřové maso s fenyklem