cpt. Cook
 

Brukev dušená s hráškem

Brukvové zelí

Celer dušený s rajčaty

Celerová kaše s bramborami

Cibule na paprice

Cibule s vejci

Červená řepa po polsku

Červené cibule se sýrem a sušenými rajčaty

Červené zelí na špeku
(Cavolo rosso e spek)

Červené zelí na víně

Dušená tykev

Dušené červené zelí

Dušené červené zelí

Dušené zelí na víně

Dušený špenát

Dušený špenát

Dvakrát pečená dýně s vanilkou, javorovým sirupem a chilli

Dýňový krém se šalvějovým olejem

Gratin ze sladkých brambor a hrušek s gorgonzolou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hrášek dušený

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg zeleného hrášku, 15 dkg tuku, 1/2 lžička hladké mouky, sůl, 1/8 l vody nebo smetany, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hrášek povaříme 5 minut v osolené vodě a pak ho dáme dusit na máslo. Dušený hrášek zaprášíme moukou a podlijeme vodou nebo polévkou nebo mlékem a ještě chvíli podusíme. Takto připraveným hráškem plníme kedlubny, rajčata, celer, obkládáme pečené maso a přidáváme jej do masitých ragú, nádivek a hašé. Hrášek můžeme dusit spolu s jinou zeleninou - karotkou, brukví, květákem - a pak jej podáváme jako samostatný pokrm s opečenými brambory.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2844x    verze pro tisk