cpt. Cook
 

Hrášek dušený po francouzsku

Hrášek dušený po selsku

Hrášek dušený se smetanou

Hrášek s mrkví

Hrášek s mrkví

Jarní zelenina s klobáskou

Karamelové zelí s jablečnou šťávou

Karotka à la creme

Karotka na smetaně

Karotka se smetanou

Karotka Vichy

Kukuřice vařená

Lilek zapečený s rajčaty

Mrkev glazovaná v bourbonu

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mrkev s kedlubnami a cuketami

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg mrkve, 150 dkg kedluben, 150 dkg cukety, sůl, zelená petrželka, 10 dkg tuku, 1/4 l vody, 10 dkg strouhaného tvrdého sýra
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěnou mrkev nakrájíme na proužky silné asi 1/2 cm. Kedlubny očistíme, oloupeme a rozkrájíme na plátky. Malé čerstvé lístečky kedluben dáme stranou, protože je později upotřebíme. Malé cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná. Mrkev a kedlubny vložíme do osolené vařící vody a na mírném ohni je přiklopené asi 10 minut vaříme. Potom přidáme cukety a společně ještě asi 8 minut vaříme. Uvařenou zeleninu ocedíme a necháme v teple okapat. Na pánvi necháme zpěnit tuk, vmícháme rozsekané kedlubnové lístečky a petrželku a mírně osmahneme. Každou porci tímto rozehřátým tukem zalijeme a posypeme strouhaným sýrem. Podáváme jako přílohu nebo jako hlavní pokrm s vařenými brambory a zeleninovým salátem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2154x    verze pro tisk

Mrkev v medu a šalotka v jablečném víně

Mrkvové smaženky

Mrkvový salát s jablky

Papriky dušené

Papriky dušené s mrkví