cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jehněčí guláš s rajčaty a s paprikami

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3/4 kg jehněčí kýty, 2 lžíce másla, 2  cibule, 1/2  mrkev, sůl, 1/2 lžička hladké mouky, mletá paprika, 4  papriky (zelené), 4  rajčata, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso a po všech stranách je opečeme. Pak maso vyjmeme a v témž tuku osmažíme na nudličky nakrájenou mrkev, cibuli a jakmile se voda ze zeleniny odpaří, přisypeme mouku a opražíme. Zalijeme vývarem z kostí, přidáme mletou papriku, sůl a dusíme do poloměkka. Přidáme na kroužky nakrájené odjadřincované zelené papriky a dusíme společně. Asi 1/4 hodiny před podáváním pokrmu přidáme oloupaná na drobno pokrájená rajčata a dusíme asi 10 minut. Podáváme posypané sekanou petrželkou.

www.tacos.cz Příloha: rýže nebo pšeničný chléb

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2071x    verze pro tisk

Jehněčí nebo kůzlečí guláš

Jehněčí nebo telecí ragú

Jemný bratislavský guláš

Jihomoravský tokáň

Jihomoravský vepřový guláš

Karlovarský guláš

Kentucký guláš

Klasický guláš

Klobáskové a fenyklové ragú s orecchiette

Knížecí guláš

Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Králičí guláš s feferonkou

Kůzlečí ragú

Maďarský guláš

Maďarský guláš

Maďarský tokáň

Mexický guláš