cpt. Cook
 

Jehněčí guláš s rajčaty a s paprikami

Jehněčí nebo kůzlečí guláš

Jehněčí nebo telecí ragú

Jemný bratislavský guláš

Jihomoravský tokáň

Jihomoravský vepřový guláš

Karlovarský guláš

Kentucký guláš

Klasický guláš

Klobáskové a fenyklové ragú s orecchiette

Knížecí guláš

Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Králičí guláš s feferonkou

Kůzlečí ragú

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Maďarský guláš

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg hovězí kližky nebo jiného masa vhodného na guláš, mletý pepř, 40 dkg cibule, 2 stroužky česneku, 4 lžíce přepuštěného másla, 1/2 lžíce mleté papriky, 1/2 lžička octa, sůl, 815 dkg oloupaných nakládaných rajčat, 2  bobkové listy, 1/2 l vody, 2 červené papriky, 1/2 lžička hladké mouky, 2 lžíce kysané smetany, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nakrájené maso opepříme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na osminky, česnek na tenké plátky. Maso spolu s cibulí a česnekem zprudka osmahneme ze všech stran na rozpáleném tuku. Kastrol odstavíme ze sporáku, maso zaprášíme paprikou, zakapeme octem a osolíme. Přidáme rajčata včetně nálevu, bobkový list a vše podlijeme vodou. Guláš dusíme pod pokličkou 1,5 hodiny na mírném ohni. Mezitím z omytých paprikových lusků nakrájíme kousky velké 2 cm a asi po hodině dušení je přidáme ke guláši, který dochutíme solí a pepřem. Nakonec guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, necháme ještě 5 minut povařit a ozdobíme sekanou petrželkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2248x    verze pro tisk

Maďarský guláš

Maďarský tokáň

Mexický guláš