cpt. Cook
 

Jemný bratislavský guláš

Jihomoravský tokáň

Jihomoravský vepřový guláš

Karlovarský guláš

Kentucký guláš

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Klasický guláš

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  2 kg zadního hovězího nebo ramínka, 1/2 kg cibule, 2 stroužky česneku, 115 dkg prorostlé uzené slaniny, 1/2 velká brambora, 3 lžíce mleté papriky, 15 dl instantního hovězího vývaru, 15 lžiček čerstvé majoránky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso opláchneme studenou vodou, osušíme a přes vlákno nakrájíme na plátky (maso krájené po vláknu by zůstalo tuhé). Plátky nakrájíme nejprve na špalíčky široké asi 3 cm a ty pak na kousky dlouhé 3,5 cm, čímž vlákno ještě zkrátíme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nahrubo, slaninu a olupanou bramboru nakrájíme na drobné kostičky.

www.tacos.cz Nakrájenou slaninu vsypeme do kastrolu, vypečeme tuk a kostičky vyjmeme. V tuku pak po porcích opečeme všechno maso, vždy zprudka a ze všech stran. Na dně kastrolu se postupně tvoří hnědavá šťáva s charakteristickou vůní. Po opečení maso vyjmeme a na mírném ohni pak v kastrolu dozlatova osmahneme cibuli a česnek. Přidáme kostičky brambor, maso, slaninu a papriku, vše promícháme a zalijeme vývarem. Guláš dusíme pod pokličkou na mírném ohni 1.5 hodiny, v případě potřeby jej podlijeme vodou a zhruba po hodině přidáme majoránku. Nakonec guláš dochutíme paprikou, solí a pepřem.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1877x    verze pro tisk

Knížecí guláš

Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Králičí guláš s feferonkou

Kůzlečí ragú

Maďarský guláš

Maďarský guláš

Maďarský tokáň

Mexický guláš

Okurkové ragú s houbami a masem

Perkelt z párků

Perkelt z párků

Perské ragú