cpt. Cook
 

Jehněčí guláš s rajčaty a s paprikami

Jehněčí nebo kůzlečí guláš

Jehněčí nebo telecí ragú

Jemný bratislavský guláš

Jihomoravský tokáň

Jihomoravský vepřový guláš

Karlovarský guláš

Kentucký guláš

Klasický guláš

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Klobáskové a fenyklové ragú s orecchiette

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  klobásy (syrové, vepřové), 1/2 lžíce olivového oleje, 1/2  cibule, 1/2 lžičky fenyklu, 1/2  salátový fenykl, 1/2 stroužek česneku, 1/2 lžička chilli vloček, 1.15 dl bílého vína, 1/2 lžíce celorznné hořčice, 215 dkg těstovin orecchiette, sůl, estragon, citrónová šťáva, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Olej rozehřejte ve velké nepřilnavé pánvi na středně silném ohni. Přidejte klobásky zbavené střívek a nadrobené na malé kousky a za občasného míchání je restujte 10 minut nebo dokud nezhnědnou a nezkřehnou. Trochu snižte teplotu, přidejte na pánev nadrobno nakrájenou cibuli, drcená fenyklová semínka a fenykl nakrájený na tenké plátky. Povařte 5 minut, dokud nezezlátnou a nezměknou. Přidejte nasekaný česnek a chilli vločky a vařte ještě minutu. Přilijte víno, seškrábejte dno pánve, abyste odstranili všechny zkaramelizované přichycené zbytky, a pak vařte 5 minut, dokud se víno téměř úplně nezredukuje. Vmíchejte hořčici.

www.tacos.cz Mezitím uvařte těstoviny recchiette podle návodu na obalu, slijte je a ponechte si asi 250 ml vody z těstovin. Do těstovin můžete volitelně přimíchat čerstvě nasekaný estragon a citronovou šťávu. Na prudkém ohni přidejte uvařené těstoviny do ragú spolu s takovým množstvím vody z těstovin, aby vznikla lehká omáčka, a promíchejte. Posypte černým pepřem a odloženými snítkami fenyklu.

vloženo 28.01.2022    zobrazeno 389x    verze pro tisk

Knížecí guláš

Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Králičí guláš s feferonkou

Kůzlečí ragú

Maďarský guláš

Maďarský guláš

Maďarský tokáň

Mexický guláš