cpt. Cook
 

Mexická polévka

Milánská polévka

Milánská polévka

Minestra di piselli di Altamura
(Hrášková polévka z Altamury)

Minestra z kopřiv
(Minestra di ortiche)

Minestrina tricolore

Minestrone

Minestrone

Minestrone con piselli e pesto
(Minestra s hrachem a pestem)

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Minestrone di verdure

Zeleninová minestra

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  15 dkg bílých fazolí (nejlépe cannelini), sůl, 1/2 list šalvěje, česneková nať, 3  mrkve, 1/4  kadeřavé kapusty (nebo listy červené kapusty), 1/2  řapíkatý celer, 3  brambory, 1/2  cuketa, 2  rajčata, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžíce másla, 2 l vývaru (buď ho sami uvařte, nebo z kostky), 10 dkg vlasových nudlí (například ditalini, chifferini nebo granigna), 1/2 stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, 12 lístků rozmarýnu, 1/2  chilli paprička, parmezán čerstvě nastrouhaný na posypání
zkopírováno z http://www.tacos.cz Sušené bílé fazole večer před vařením namočte v osolené vodě s listem šalvěje. Druhý den fazole po dobu asi 30-45 minut předvařte. Očistěte česnekovou nať a nakrájejte ji na kolečka 1/2 cm tlustá. Očistěte mrkev a pokrájejte ji na plátky. Kapustu zbavte košťálu a rozkrájejte na proužky. Žebra řapíkatého celeru zbavte nitek, stonek nakrájejte na kousky asi 1/2 cm dlouhé. Brambory oloupejte a pokrájejte na čtverečky. Cuketu nakrájejte na kolečka, odkrojte přitom oba konce. Všechnu zeleninu omyjte a nechte odkapat. Rajčata spařte, oloupejte, zbavte stopek a zrníček a rozkrájejte na osminky.

www.tacos.cz Ve velkém hrnci rozpalte máslo a olivový olej. Kolečka česnekové natě za stálého míchání poduste. Předvařené fazole nalijte do cedníku, opláchněte v tekoucí vodě a přidejte do hrnce. Po částech přidávejte i připravenou zeleninu a asi 10 minut duste. Zalijte masovým vývarem. Pod pokličkou vše za střední teploty 20-30 minut vařte. Občas zamíchejte a podle potřeby osolte. Přidejte nudle a nechte pomalu vařit do poloměkka.

www.tacos.cz Mezitím oloupejte česnek a nakrájejte jen na plátky. Na malé pánvi rozpalte olivový olej. Přidejte česnek, lístky rozmarýnu a chilli papričku vcelku a vše lehce ozmažte, pozor, česnek se nesmí připálit. Nakonec osmaženou ostrou směs zamíchejte do zeleninové polévky. Minestru nalijte do polévkové mísy a servírujte horkou, posypanou nastrouhaným parmazánem.

vloženo 05.07.2007    zobrazeno 1926x    verze pro tisk

Mrkvová polévka se smetanou I

Mrkvová polévka se smetanou II

Nudle s artyčoky

Oukrop

Pečená batátová polévka s paprikami

Perličkové válečky s hrachem

Petrželová polévka s vejcem

Plátenická zelňačka s tykví

Poctivá bramboračka

Podzimní polévka