cpt. Cook
 

Crepes de habas
(Fazolové palačinky)

Královské palačinky
(Crêpe du royaume d'Aboney)

Květákové palačinky

Květákové palačinky

Mini palačinkové závitky se šunkou a strakatou náplní

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Palačinkové trubičky plněné mortadellou

Cannelloni di crepes alla mortadella filante

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  

palačinky: 1/2 l mléka, 3  vejce, 17.15 dkg hladké mouky, sůl, máslo,

náplň: 115 dkg ricotty, 115 dkg mortadelly, 10 dkg tvrdého sýra scamorza, 1/2  vejce, sůl, mletý pepř, 15 dl bešamelové omáčky

zkopírováno z http://www.tacos.cz Palačinky: rozmíchejte vejce a mouku v misce. Nařeďte mlékem a promíchejte, ale ne moc, aby těsto nepěnilo, osolte. Nechte odpočívat aspoň 10 minut. Rozpalte palačinkovou pánev omaštěnou olejem. Nalejte na ni naběračku těsta a náklonem ho rozlejte po celé pánvi. Smažte 1 minutu, palačinku obraťte, smažte opět minutu druhou stranu. Pokračujte dalšími palačinkami, dokud nespotřebujete všechno těsto.

www.tacos.cz Nakrájejte na kousky uzený sýr scamorza a na tenké julienne nudličky mortadellu. Přídejte vše k ricottě, dále vejce, sůl a pepř a dobře promíchejte. Lžící plňte palačinky uprostřed a po celé délce. Sbalte do válečku, které klaďte na vymaštěný plech. Zalejte bešamelem a pečte při 190 °C asi 20-25 minut. Po vyjmutí podávejte horké.

vloženo 11.11.2017    zobrazeno 1559x    verze pro tisk

Palačinkové uzlíčky

Palačinkový pahorek
(Mamelon de crepes)

Palačinky plněné tvarohem a šunkou

Palačinky s čekankou
(Crespelle con radicchio)

Palačinky s jablkovým zelím

Palačinky s pelyňkem či černobýlem

Palačinky se špenátem
(Crespelle magre di spinaci)

Palačinky se zelím

Palačinky z pohankové mouky

Plněné palačinky

Pórkové palačinky se sýrem

Špenátové palačinky

Zapečené plněné palačinky

Zapékané palačinky
(Crespelle al forno)