cpt. Cook
 

Pilaf Istanbul
(Istanbul pilavi)

Plněná kuřecí prsa

Portakal tavuk
(Kuřecí rolky s pomerančovou omáčkou)

Portugalské kuře I

Portugalské kuře II

Francie   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Poulet en cocotte

Kuře pečené v kastrolu

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  12 dkg pancetty nebo máslo, 44 dkg čerstvých hub (hříbky, smrže, žampióny), sůl, mletý pepř, 1.8 kg kuřete, 4  brambory, 4 baby mrkve, 4  ředkvičky nebo ředkev, kuřecí vývar
zkopírováno z http://www.tacos.cz Pancettu nebo jinou neuzenou slaninu nakrájíme na centimetrové kostičky, které osmažíme dokřupava v keramickém kastrolu, do kterého se nám vejde celé kuře (případně v porcelánové nebo jiné míse s pokličkou, nejlépe oválné). Slaninu vyjmeme děrovanou lžící a odložíme stranou. Na vysmaženém tuku osmahneme zprudka dohněda na větší kusy nakrájené houby, dokud se z nich neodpaří tekutina. Houby osolíme a opepříme. Vykuchané kuře svážeme, aby drželo tvar, osolíme, opepříme a položíme na houby. Obložíme většími kusy zeleniny: mladé brambůrky oškrabeme a necháme vcelku, větší nakrájíme na čtvrtiny, přidáme ředkvičky nebo na kusy nakrájenou bílou ředkev či vodnici, očistěné baby karotky ponecháme vcelku, pokud použijeme větší mrkve, nakrájíme je na 3 cm kusy. Vložíme nepřikryté do trouby předehřáté na 220 °C a necháme zapéci asi 40 minut. Potom zalejeme trochou vývaru nebo vody, přikryjeme a pečeme dalších 20 minut. Pak zkontrolujeme propečení, stačí propíchnout maso poblíž kloubu stehna, pokud pouští čistou šťávu, je kuře hotové. Kdyby snad kuře již bylo hotové a zelenina ne, dáme je na chvíli stranou a přílohu dopečeme bez pokličky, nakonec vrátíme kuře prohřát. Dřevěnou vařečkou vloženou dovnitř kuřete jej vyndáme na porcování, rozdělíme na porce a ty podáváme položené na upečené zelenině, zalejeme zbylou tekutinou.
vloženo 24.02.2013    zobrazeno 1323x    verze pro tisk

Provensálské kuře s tykví

Pytlácké kuře

Rajčatové kuře

Řecké špízky

S'čchuanské kuře Kung Pao

Salpicon z kuřecího masa

Sečuánské kuře

Sečuánské kuře na zelené cibulce

Sezamové kuře

Slepice (nebo kapoun) pečená

Slepice na divoko

Slepice po horácku

Slepice s drobenkou

Slepice s křenovou omáčkou