cpt. Cook
 

Pikantní kuře s medem

Pilaf Istanbul
(Istanbul pilavi)

Plněná kuřecí prsa

Portakal tavuk
(Kuřecí rolky s pomerančovou omáčkou)

Portugalské kuře I

Portugalské kuře II

Poulet en cocotte
(Kuře pečené v kastrolu)

Francie - Normandie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Poulet vallée d`Auge

Kuře z údolí Auge

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  kuře, 32 dkg žampiónů, 4  mrkve, 2  jablka (Golden), 2  šalotky, 215 dkg crème fraîche, 4 snítky tymiánu, 2  bobkové listy, 7.15 dl suchého cideru, 10 cl calvadosu, 2.15 dkg másla, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupejte mrkev a šalotku. Mrkev nakrájejte na 2 nebo 3 kousky a šalotku nadrobno. Jablka opláchněte, nakrájejte na čtvrtky a odstraňte jádřince. Každou čtvrtinu rozkrojte na polovinu. Houby očistěte a v případě potřeby je rozkrojte napůl.

www.tacos.cz V litinovém hrnci rozpusťte polovinu másla a olivového oleje. Přidejte jablka a šalotku a nechte je 5 minut hnědnout na mírném ohni. Vyjměte je a dejte stranou. Ve stejném hrnci opečte kuře nakrájené na kousky ze všech stran na zbylém másle a oleji. Přilijte calvados a flambujte. Přidejte cider, mrkev, tymián a bobkový list. Přidejte sůl a pepř a přikryté duste 35 minut. Vraťte do hrnce jablka a šalotku, přidejte houby a dál přikryté duste 35 minut.

www.tacos.cz Po uplynutí této doby trochu šťávy smíchejte se smetanou, nalijte do hrnce a povařte 15 minut odkryté, v případě potřeby dochuťte, posypte trochou tymiánu a ihned podávejte.

vloženo 16.02.2022    zobrazeno 370x    verze pro tisk

Provensálské kuře s tykví

Pytlácké kuře

Rajčatové kuře

Rychlé chilli z kuřete a černých fazolí

Řecké špízky

S'čchuanské kuře Kung Pao

Salpicon z kuřecího masa

Saltimbocca di pollo alla Romana
(Kuřecí saltimbocca)

Sečuánské kuře

Sečuánské kuře na zelené cibulce

Sezamové kuře

Slepice (nebo kapoun) pečená