cpt. Cook
 

Pečené kuře z Podlesí

Pikantní kuře s medem

Pilaf Istanbul
(Istanbul pilavi)

Plněná kuřecí prsa

Portakal tavuk
(Kuřecí rolky s pomerančovou omáčkou)

Portugalské kuře I

Portugalské kuře II

Poulet en cocotte
(Kuře pečené v kastrolu)

Poulet vallée d`Auge
(Kuře z údolí Auge)

Provensálské kuře s tykví

Pytlácké kuře

Rajčatové kuře

Rychlé chilli z kuřete a černých fazolí

Řecko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Řecké špízky

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  30 dkg kuřecích prsíček (prsní řízky po 1150 g), olivový olej na potírání, 1/2 lžíce dobromysli rozemnuté nebo majoránky (nebo jejich směs), sůl, mletý pepř, chlebovou placku (pita nebo arabský chléb),

na tzatziki: 115 dkg bílého jogurtu, 7.15 dkg žervé nebo lučiny, 1/2  salátová okurka, 2 stroužky česneku, olivový olej, kopr na dozdobení, sůl

zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájejte na co nejmenší hranolky - ideální jsou o straně 1 cm. Napíchejte je těsně k sobě na špejle, které jste předem namočili ve vodě, aby se nepálily. Pomocí štětce potřete masové hranolky olejem a obalte je kořením. Teď je můžete za potírání zbylým olejem buď grilovat, nebo opéci na pánvi. Podávejte s chlebovou plackou a doplňte nejřečtějším ze všech řeckých salátů.

www.tacos.cz Tzatziki: jogurt rozetřete s lučinou. Neloupanou, jen dobře omytou okurku nastrouhejte, dužinu promněte s trochou soli a vložte asi na čtvrt hodiny do cedníku. Důkladně ji vyždímejte rukou a teprve pak spojte s jogurtem a utřeným česnekem.

vloženo 20.10.2008    zobrazeno 2042x    verze pro tisk

S'čchuanské kuře Kung Pao

Salpicon z kuřecího masa

Saltimbocca di pollo alla Romana
(Kuřecí saltimbocca)

Sečuánské kuře

Sečuánské kuře na zelené cibulce

Sezamové kuře